20/05/2024

Вицепремиерът Цветан Цветанов: Ето произхода на имотите ми!

Вицепремиерът и минитър на вътрешните работи Цветан Цветанов даде обяснение за имотното си състояние пред нарочна парламентарна комисия. До това се стигна след като РЗС в лицето на Яне Янев публично го обвини, че за много кратко време силовият министър разко и по съмнителен  начин е забогатял. /още подробности – вижте тук/

Според Цветанов през последните дни са се появили поръчкови лъжи от хора със съмнителна репутация, насочени към ГЕРБ. „Мисля, че е редно да кажа цялата истина за изказваното в публичното пространство в последните дни. Искам да видя кои обслужват организираната престъпност, защото когато изричаш лъжи, въвеждаш в заблуждение хората“, заяви министърът, цитиран от „Фокус“.

Той обясни, че ще се върне в годините, когато не е бил роден, за да представи хронологията на историята на имотите си. Той обясни, че има вила в село Шума от 1975 г., след като баща му и майка му купуват място от над 900 кв. м за 770 лв., през 1985 г., след смъртта на дядо му, баща му продава имот от 2800 кв. м с къща. По-късно баща му заболява от рак на дебелото черво и през 1997 г. родителите му прехвърлят половината от вилата и мястото. През 2008 г. целият имот е прехвърлен на него.

Също през 1975 г. майка му и баща му купуват имот в столичния кв. „Надежда“ 5. През 1985 г. започва отчуждителна процедура в квартала, като право на обезщетение Цветанов получава двустаен апартамент, а брат му – тристаен.
Другият имот, който предизвиква интерес, е на тъста му. През 1997 г. родителите на съпругата му прехвърлят къща в Княжево. През 2006 г. тъстът му купува апартамент на бул. „Г.М. Димитров”, 62 кв. м., за 26 300 лв.
През 2008 г. Цветанов купува апартамент за 130 000 лв., които се превеждат по банков път към фирмата.

Цветанов заяви още, че ще представи данни от всички институции, в които е работил и доходът, който е имал. „Аз съм на 45 години и имам 26 години трудов стаж само в системата на МВР и всичко е описано“, изтъкна министърът.

Октоподът много сериозно се е впил с всичките си пипала във всичките структури и дори в българския парламент. Ставате говорители на част от организираната престъпност и се търси възможност да се дестабилизира страната, но, уверявам ви, че ще продължи по същия начин с разкриването на престъпленията. Вие сте се прикривали дълги години зад политическия имунитет, обърна се Цветанов към депутатите от опозицията и към тези от РЗС.

От трибуната на НС Цветанов заяви, че спира да дава каквито и да е било обяснения за организираната престъпност и нейните говорители. „Цветан Цветанов и МВР ще работи само за интереса на България, за интереса като страна-членка на ЕС и правителството няма да позволи дестабилизация“, категоричен бе вицепремиерът.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *