24/04/2024

Станишев: Обяснението на Цветанов – трогателно, но не даде отговор

Цветан Цветанов беше принуден да даде смислено обяснение за многобройните си и скъпи имоти в парламента днес. Реакциите на опозицията, която чрез подписка предизвика изслушването, не закъсня.

Трогателното сълзливо изложение на г-н Цветанов не даде отговор на основни въпроси – откъде той има толкова средства, за да закупи многобройните си имоти/ още подробности – вижте тук/в такъв кратък период от време. Така лидерът на БСП Сергей Станишев коментира изявлението на вътрешния министър, с което той даде обяснение на притежаваните от него имоти.

Недопустимо е вицепремиерът на България да обвинява практически цялата опозиция, че са говорители на организираната престъпност, заяви Станишев и подчерта, че само заради това изказване Цветанов трябва да си отиде. Става дума за повече от 70 народни представители, които са сложили своите подписи под искането за временната анкетна комисия, уточни лидерът на червените, цитиран от 24часа.

Единственото, което разбрах е, че сме провеждали много добра политика по отношение на възрастните хора в България, пенсионерите, след като със спестявания от пенсии могат да се купят такива апартаменти, каза още Станишев, визирайки изброените от Цветанов спестени средства на родителите и съпругата си.

Депутатите утре ще обсъдят точката за създаване на временна парламентарна комисия, която да се занимава с имотното и финансово състояние на вътрешния министър.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *