28/03/2024

Самолетна катастрофа в Русия отне живота на 44 души

Най-малко 44 души са загинали, след като самолет Ту – 134 се разби в Русия, предаде РИА Новости.

По последни данни на борда са се намирали 52 души. От тях 44 са загинали, а 8 се намират в тежко състояние, съобщи представител на авиационните служби. Един от загиналите е шведският гражданин Якоб Веттрут. Той е бил спасител и е летял за конференция за региона на Баренцово море.

Известният футболен съдия Владимир Петай е възможно да е бил сред пътуващите на разбилия се самолет, съобщава РИА Новости, позовавайки се на източници от спортните кръгове и от мястото на местопроизшествието.

В списъка на пътниците на самолета, поместен на сайта на руското министерство по извънредните ситуации, фигурира името „Петай В.“. В същото време в списъка на оцелелите то отсъства.

Петай е съдия на мачовете на руската „Премиер Лига“.

Пътническият самолет на авиокомпания Русаеро извършил „твърдо приземяване“ в Карелия и при удара в земята се е разпаднал.

Самолетът с 5-члeнен екипаж е излетял от московското летище „Домодедово“ в 22:30 часа местно време и е трябвало да се приземи в Петрозаводск 4 минути след полунощ. Машината обаче е паднала на 15 км преди да достигне летището. Други източници посочват, че самолетът е паднал на магистрала, която се намира на 700 метра преди началото на пистата на летището.

На мястото на катастрофата пристигнали 9 пожарни коли, спасители и екип на Министерството на извънредните ситуации.

Намерени са черните кутии на самолета.

Междувременно стана ясно, че телата на четирима от загиналите вече са закарани в градската морга. Предстои да бъдат транспортирани и телата на други петима загинали, чиито тела са извадени изпод отломките.

На този етап специалистите отказват да коментират какви са версиите за инцидента. Стана ясно, че със случая се заема специална комисия. По предварителна информация причината за катастрофата са лошите метеорологични условия.

Очаква се роднините на загиналите да пристигнат в Петрозаводск около 10:20 сутринта местно време.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *