29/03/2024

Цветанов си изпусна нервите: Задържа репортер, снимал вилата му!

Ц.Ц.

Журналист и шофьор на вестник Галерия, зад който според слуховете още преди оперетата „Октопод“ се говори, че стои Алексей Петров, са били  подложени два часа на кръстосан разпит. И всичко това – заради  вилата на министъра на на вътрешните работи Цветан Цветанов / още подробности – вижте тук/в село Шума, близо до Годеч.

Три ченгета пристигнали в редакцията около 20 ч в понеделник, разказа главният редактор на изданието Кристина Патрашкова. Те не се представили, но след едночасов разговор принудили репортера Добромир Добрев и шофьора Юлиан Методиев да ги придружат в сградата на областната дирекция на МВР. Там щял да ги чака дознател от Костинброд, който да ги разпита по образувано следствено дело за инцидент в Шума.

Полицаите задавали 3 въпроса на екипа на Галерия: Кой ви изпрати? Имахте ли камери и записващи касетофони? Имотите на Цветан Цветанов ли разследвате? – разказа Патрашкова.

До разпита се стигнало, след като съседката на Цветан Цветанов в село Шума подала сигнал на 112. Жената твърдяла, че кола с репортери щяла да я сгази.

Има досъдебно производство за опит за прегазване на една жена, която се е
обадила на телефон 112, заяви в кулоарите на парламента вчера вътрешният
министър Цветан Цветанов. Той обясни, че колегите му са реагирали на сигнала,
отишли са на място в село Шума и са снели свидетелските показания.

Освен това има очевидци на инцидента, коментира още МВР шефът и допълни, че след разпита на жертвата лицата, предизвикали инцидента, са издирени и на тях също са им снети обяснения. След това са пуснати. Това е нормално за всеки един случай, заяви още Цветанов.

Задържаният репортер Добромир Добрев заяви, че според съседи възрастната жена, която изскочила пред колата в понеделник, била с психични отклонения.
Шефовете на Галерия призоваха главния прокурор Борис Велчев да се самосезира
по случая с арестуваните в понеделник журналисти, които са разследвали имота на вицепремиера Цветан Цветанов в село Шума.

МВР промени 3 пъти версията си – започна с обвинение за кражба, след това
прегазване с кола, накрая се спряха на нарушение на обществения ред, обясни
вчера Патрашкова.

След разпита Добрев и Методиев подписали предупредителен протокол, че ще се държат прилично.

Меко казано странно звучаха обясненията на жената по бтв, която наистина твърдеше, че репортерската кола щяла да я премаже. Но обърнете внимание на мотива й: Помислих си, че са килъри. Разперих ръце и тръгнах срещу колата им, за да ги спра!“. Ей на това му се вика смелост на ента степен – въоръжена само с две голи разперени ръце, жената самоотвержено тръгва да спира убийци…Ха-ха-ха…

Някои хора със силови властови инструменти в ръцете /Ц.Ц./май се паникьосаха и започнаха да вършат глупости. Особено когато се разбра, че са позагладили косъма от консултантски улуги също к8ато енциклопедиста Ахмед Доган.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *