27/05/2022

Червеният Кадиев напуска парламента, прави намек на Станишев

Депутатът от Коалиция за България Георги Кадиев напуска парламента. Избори в края на юли са „най-бързия път към ада“, смята той.

„Оставката ми е опит да се даде някакъв сигнал на ръководството какво трябва да направи то“, коментира пред журналисти Георги Кадиев.

По думите на Кадиев проблемът на БСП не е в Изпълнителното бюро, а в председателя и хората около него.

Георги Кадиев и Светлана Шаренкова единствени са гласували срещу решението на Националния съвет да бъде подкрепен Сергей Станишев на поста председател на БСП, респективно да подготви партията за мандат за предсрочни избори, каза самият Кадиев.

Оставка като зам.-председател на ПГ на левицата вчера обяви, че подава и Корнелия Нинова.

Кадиев заяви, че освен да подаде оставката си като народен представител, е дошъл в парламента, за да не допусне да бъде гласуван новият състав на Сметната палата. След гласуването той ще подаде оставка като народен представител. След три месеца тези хора ще бъдат сменени от новото Народно събрание, аргументира се Кадиев.

ГЕРБ предложи да оттегли искането за вот на недоверие към правителството за провал във финансовата политика, ако управляващите оттеглят точката за избор на членове на Сметна палата. Депутатите обаче ще избират членове на Сметната палата – точката е първа в дневния ред днес. Следва вотът на недоверие към кабинета.

Кадиев заяви още, че избори в края на юли биха били „най-бързия път към ада“ както за България, така и за БСП. Според него няма да има време да се направят листи.

http://dnes.dir.bg/news/

(Visited 77 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *