18/09/2021

Прокуратурата погна антимафиот № 1 заради огромен подкуп

Софийска градска прокуратура е образувала досъдебно производство срещу шефа на ГДБОП Станимир Флоров за престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай).

Градският прокурор Николай Кокинов е уведомил министъра на вътрешните работи за образуваното досъдебно производство и е отправил предложение за предприемане на мерки по реда на Закона за МВР спрямо директора на ГДБОП, обявиха от прокуратурата.

Това става, след като преди два дни на редакционните мейли на няколко медии, както и в прокуратурата, пристигнаха огромен брой строго секретни материали, свързани със Станимир Флоров (на снимката).

От прокуратурата уточняват, че в хода на извършената проверка, започнала веднага на 17 април, от МВР и ДАНС са изискани оперативните дела, водени срещу Станимир Флоров.

От анализа на получените по електронен път материали се установява, че те са идентични с документите в оперативните дела (общо четири).
От съдържанието на документите в тези оперативни дела, както и от други доказателствени източници е направен извод, че са налице достатъчно данни за извършено от Станимир Флоров престъпление по чл. 302а (подкуп, в особено големи размери и представляващ особено тежък случай).

Образуваното досъдебно производство срещу Флоров ще се провежда от следователи от Следствения отдел на СГП, като ще се събират доказателства и за евентуално извършено престъпление по чл. 357 НК (разгласяване на класифицирана информация).

Припомняме, той е сочен за особено близък до бившия министър Цветанов, като след падането на кабинета Борисов имаше редица призиви към новия служебен министър да освободи Флоров от поста му.

http://news.ibox.bg/news/id_66021002

(Visited 63 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *