25/04/2024

След атентата на маратона – нови взривове и кръв в Бостън

Полицай беше застрелян снощи в кампуса на Масачузетския технологичен институт (Massachusetts Institute of Technology-MIT) в Кеймбридж до Бостън. Съобщава се за стрелба и експлозии.

Мащабна полицейска операция се провежда в района.

В сайта си престижният частен университет посочи, че обстановката е „изключително опасна“ и призова студентите да не излизат от помещенията. Районът е обкръжен от полиция, на мястото има и агенти на ФБР, предадоха БТА и „Фокус“, като се позоваха на световните агенции.

По първоначални данни полицаят, който отговарял за охраната на кампуса, се отзовал на повикване за нарушаване на реда, когато бил прострелян няколко пъти. По-късно той починал в болницата.

Според очевидци стрелба и експлозии били чути тази сутрин по улиците около кампуса по време на издирването на убиеца на полицая, предаде Франс прес. Един човек може би е улучен от куршум в престрелката, в момент когато тежковъоръжени полицаи започнаха мащабната операция.

Полицията е задържала заподозрян за стрелбата, предаде АФП.

Местни медии съобщават за експлозии и стрелба в Уотъртаун до Бостън.
По предварителни данни открити са и неексплодирали взривни устройства, съобщи CNN.

Кампусът на MIT е разположен на около три километра от центъра на Бостън, където в понеделник две бомби избухнаха близо до финалната линия на местния маратон, убивайки трима и ранявайки над 170 души, отбелязва ДПА.

Засега не е установена връзка между двете нападения.

Снимката е на ЕРА/БГНЕС

http://dnes.dir.bg/news/politzai-bostan-masauzetscia-tehnologien-institut-13676271

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *