25/04/2024

Удумбара цъфти по целия свят, идва нещо добро според будизма

Нашата Вселена е пълна с мистерии, които не се вместват в установената система от знания. Според будистка легенда, цветчетата на  удумбара цъфтят  веднъж на всеки 3000 години.

Последният път, когато това се е случило, било преди раждането на Буда, а  през последните 20 години цъфтенето му се  наблюдава в цял свят. Запознати  казват, че това предвещава идването на велик мъдрец или просветлен.

Това малко ароматно цвете има много тънка, но изключително здрава дръжка. Хората, които са намирали удумбара през последните години, съобщават, че то не увяхва дълго време.

За първи път е  открито на статуята на Буда в храм в Южна Корея през 1997 г. През 2010 г. китайските държавни медии съобщиха за появата на цветето, наричайки го небесно. Това е доста необичайно за китайските медии, защото китайският комунистически режим официално се придържа към теорията на атеизма и едва ли вярва в идването на Земята на  голям духовен водач. Всички статии на тази тема в държавните медии бяха отстранени веднага след публикуването им, но те се разпространиха в китайския интернет.

Оттогава режимът твърди, че Удумбара – всъщност са личинки на насекомо.  Думата „удумбара“ произлиза от санскритски и означава „цвете от небето.“

Според будистката легенда, Удумбара възвестява пристигането на свещения крал, който „върти колелото, коригирайки дхармата в света“.  Той ще приеме  всеки религиозен човек с милосърдие, предлагайки спасение на всички.

В осмия том на будистките текстове „Фонетика и интерпретация на Хуйлин“ се  казва: „Цветчето  Удумбара е  продукт на свръхестествени сили – небесно цвете, и то не съществува в този свят. Когато Татхагата или Кралят със златното колело пристигне в  човешкия свят, благодарение на голямата му добродетел и благословения разцъфва цветето Удумбара“.

http://30dumi.eu/archives/79013

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *