05/12/2022

Баща и син спасиха 120 души от воден капан след урагана „Исаак“

Двама жители на американския щат Луизиана, останали без покрив заради урагана „Исаак“, с лодка спасявали хора и животни в продължение на 12 часа.

Бащата и синът от малкото градче в щата проявили истински героизъм, попадайки в критична ситуация по време на ударилия южното крайбрежие на САЩ ураган.

53-годишният Джеси Шефер и неговият 25-годишен наследник Джеси Младши
през нощта останали без своя дом, който бил потопен от мазето до покрива час, след като вилнеещата стихия над селището Плакмайнс хвърлила потоци вода.

В пет сутринта нашият дом беше под водата, от полицията и пожарната не можеха да се доберат до нас и ние решихме с рибарска лодка да се опитаме да помогнем на всички, на които можем, сами – разказва по-възрастният Шефер.

Първите десет човека смелите мъже извозили от наводнената сграда на местното училище, промъквайки се през вентилационната тръба. Още пет души от едно семейство, включително и малки деца, Шефер успели да свалят от покрива на тяхното ремарке, малко преди автомобилът им да бъде отнесен от вълните.

За 12 часа непрекъсната работа бащата и сънът успели да изведат на безопасно място десетки души, а също и животни. При един от поредните им курсове на Шефер Младши дори му се наложило да отстъпи своето място в малката лодка за един от пострадалите, а самият той останал да чака идването на спасители.

Не сме никакви герои, действахме с прилив на адреналин. На много успяхме да помогнем. Но ние видяхме и такива неща, които не бива да виждате – беше страшно. Някои от онези, които познавахме, вече никога няма да се върнат, не сдържа сълзите си Шефер баща.

(Visited 75 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *