24/04/2024

Баща и син спасиха 120 души от воден капан след урагана „Исаак“

Двама жители на американския щат Луизиана, останали без покрив заради урагана „Исаак“, с лодка спасявали хора и животни в продължение на 12 часа.

Бащата и синът от малкото градче в щата проявили истински героизъм, попадайки в критична ситуация по време на ударилия южното крайбрежие на САЩ ураган.

53-годишният Джеси Шефер и неговият 25-годишен наследник Джеси Младши
през нощта останали без своя дом, който бил потопен от мазето до покрива час, след като вилнеещата стихия над селището Плакмайнс хвърлила потоци вода.

В пет сутринта нашият дом беше под водата, от полицията и пожарната не можеха да се доберат до нас и ние решихме с рибарска лодка да се опитаме да помогнем на всички, на които можем, сами – разказва по-възрастният Шефер.

Първите десет човека смелите мъже извозили от наводнената сграда на местното училище, промъквайки се през вентилационната тръба. Още пет души от едно семейство, включително и малки деца, Шефер успели да свалят от покрива на тяхното ремарке, малко преди автомобилът им да бъде отнесен от вълните.

За 12 часа непрекъсната работа бащата и сънът успели да изведат на безопасно място десетки души, а също и животни. При един от поредните им курсове на Шефер Младши дори му се наложило да отстъпи своето място в малката лодка за един от пострадалите, а самият той останал да чака идването на спасители.

Не сме никакви герои, действахме с прилив на адреналин. На много успяхме да помогнем. Но ние видяхме и такива неща, които не бива да виждате – беше страшно. Някои от онези, които познавахме, вече никога няма да се върнат, не сдържа сълзите си Шефер баща.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *