26/04/2024

Катастрофира със самолет световно известният писател Ричард Бах

Световно известният писател Ричард Бах попадна в болница след авиокатастрофа на един от островите на архипелага Сан Хуан, разположен недалече от тихоокеанското крайбрежие на щата Вашингтон. В резултат на инцидента писателят получил многобройни травми, счупване на гръбнака и тежка травма в главата.

В последния ден на август 2012 г. едномоторният му самолет Easton Gilbert G Searey, управляван от 76-годишния Ричард Бах, при насочване за кацане закачил жиците на електропровод и се срутил на земята. От лежащия по гръб самолет го извадили туристи, които закарали пострадалия мъж в болница „Харборвю“ в Сиатъл.

„Лекарите са настроени сдържано оптимистично. Баща ми винаги е казвал, че неговата религия е летенето. Той по рождение е фанатичен авиатор, казва синът на писателя Джеймс Бах. За него ще бъде страшен удар, ако се възстанови, но няма да може повече да лети“.

През младостта си Ричард Бах е бил пилот от американските военно-въздушни сили. Повечето от сюжетите на неговите произведения са изградени на тема небе и полети.

Световна известност му донесе книгата „Джонатан Ливингстън Чайката“, публикувана през 1970 г. и екранизирана две години по-късно. Сред другите му известни произведения са „Мост през вечността“ (1984), „Живот под хипноза“ ((2009 г.).

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *