19/04/2024

Ще затваряме ли вода в буркани?

Канадска компания, която започна да продава бутилки с чист въздух от Скалистите планини, се радва на безпрецедентна популярност сред китайците. Ръстът на продажбите се дължи на факта, че в момента в Китай има сериозно замърсяване на въздуха, пише вестник The Telegraph.

Следва да се отбележи, че канадската Vitality Air е основана през миналата година в Едмънтън, но продава своите продукти в Китай отпреди около два месеца.

“Нашата първа партида, състояща се от 500 бутилки с чист въздух, бе продадена за четири дни,” – казва съоснователят на компанията Мойсей Лам. Той добави, че в момента в Китай са изпрати няколко контейнера с 4 000 балона.

Авторът съобщава, че един такъв контейнер съдържа 7,7 литра чист въздух и се продава за 100 юана ($ 15). Това е 50 пъти по-скъпо от цената на бутилка минерална вода в Китай.

Според вестника, повечето купувачи на тези продукти живеят в големите китайски градове, където замърсяването на въздуха се усеща най-остро.

Бел. ред.: Това ако не е апокалипсис, може да се нарече предапокалипсис. Човечеството тръгна по наклонената писта, която само си ппострои. Яхахме, усвоявахме, „побеждавахме“ Природата, сякаш сме злобни извънземни, а не част от тази планета.

Засега се продава само чист въздух –  докато все още има места с такъв.

На Ванга се приписва следното предсказание: „Ще затваряте вода в буркани“. Както е тръгнало – и до това май ще стигнем.

http://bg.checkonline4you.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *