24/04/2024

Бившият кмет на Пловдив: Вървим към диктатура от латиноамерикански тип

Бивши кметове обявиха мотивите си за искането си да бъдат касирани изборите в Пловдив и Плевен. На пресконференция участниците в кметската надпревара в Пловдив – Славчо Атанасов, в Плевен – Найден Зеленогорски и в Смолян – Дора Янкова заявиха, че изборите са били опорочени. Те поискаха ръчно преброяване, както на действителните и недействителните бюлетини, така и на тези, които са останали неизползвани в СИК.Славчо Атанасов посочи, че в Пловдив в центъра на града млади българи са си продавали гласа за 30 лв. Не признавам тези резултати, излизам от тях с гордо вдигната глава. Сигурен съм, че в обявените за невалидни 3000 гласа, една огромна част ще бъдат за мен, посочи той. Според него, той е дошъл на власт преди 4 години с 50 хиляди гласа и сега си отива с подкрепата на 70 хиляди души, което е парадокс. За осми път участвам в избори и за първи път има толкова сериозна намеса от страна на правителството, каза Атанасов.  Вървим към диктатура от латиноамерикански тип, заключи бившият пловдивски кмет, цитиран от БНР.

Кандидатът за кмет на Плевен Найден Зеленогорски посочи, че е загубил изборите с 389 гласа. По-добре е достойна загуба, отколкото фалшива победа, допълни той. Имаме информация, че членове на СИК в Плевенско са изнасяли бюлетини от секциите, каза Зеленогорски. Според него хора с огромно влияние и много пари са решили изборите по места. Той попита защо десетина кметове в цялата страна са се отказали да участват в изборите и дали са подлагани на натиск.

Дора Янкова каза, че не е от хората, които искат властта на всяка цена. По думите й в България трябва да се каже „стоп“ на контролирания вот и на манипулациите. Тя посочи, че все още мисли дали да описка да бъдат касирани изборите за кмет в Смолян. На пресконференцията от ВМРО-НИЕ обясниха, че до седмица ще подготвят информация за нарушенията на изборите и ще я изпратят в Брюксел.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *