29/03/2024

Три от пострадалите от пожара семейства вече са в нови жилища

Три от пострадалите при големия пожар в пловдивския квартал „Остромила“ семейства вече имат общински жилища, в които да се настанят. Кметът на Пловдив Славчо Атанасов вчера разпореди останалите без покрив пловдивчани спешно да бъдат настанени. Служители на дирекция „Общинска собственост” и на „Жилфонд” показаха къщата на ул. „Христо Караманджуков” 1, в която се е съгласило да се настани  шестчленнотосемейство на Иванка и Георги Борносузови, който останаха без дом от пожара.

Преди това заедно с останалите пострадали, те са огледали общинските жилища и са оформили нужната документация за настаняване в тях. Другите две семейства ще бъдат настанени в апартаменти на улиците „Кукуш” и „Пазарище”, обясни началникът на отдел „Управление на имотния фонд” Хрипсиме Чектерян.

Жилищата са от фонд „Резервен” и са в много добро състояние. Ако някъде се налага освежаване, то ще бъде направено спешно от „Жилфонд”. Семейство Борносузови могат да се нанесат веднага, оставяме ключовете на хазяйката на първия етаж, защото хората днес цял ден дават показания във връзка с пожара по различните институции, допълни още Хрипси Чектерян.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *