19/05/2024

Мачкай, плюй и владей!

В началото бе лошият човешки мат’ рял, после дойде кучешката реплика на премиера Бойко Борисов. (Още подробности с видео – вижте тук).

Не, това не са случайно изтървани думи. Дядо Фройд го обяснява много логично – изстрелва се уж неконтролируемо от устата нещо, което дълго и убедено мислиш и потискаш в главата си.

Самовлюбеният Бойко Борисов показа за н-ти път, че освен себе си друго и други просто няма капацитет да обича. Най-смешни сега са обаче политическите му опоненти, които скочиха срещу Бойко в защита на народа. И сини, и червени, и всякакви. Подхвръкнаха до небесата с репликите си в защита на оскърбения от премира народ. Нищо, че докато бяха на власт не се срамуваха, никак, ама никак да мачкат, да плюят при всяко отскачане до чужбина собствения си народ. И да владеят – разбирайте – да крадат на корем. И не ги беше срам да са начело най-бедната държава в Европа. И да твърдят, че от тях не зависи да е иначе.

И после се чудим защо в чужбина смятат българите за шкартото в Европа. Добрите, качествените българи са натикани в миша дупка – от кокошкарите, които тарашат редовно имотите им и които никой не иска да узапти. Премачкани са и от това, което им плащат или по-скоро – не им плащат, големите крадци, които са на почит и уважение в България – това е хайлайфът на държавата.

Народът, качествата му и начина му на живот, е друга отделна тема. Например има някои неща, които не струват и една стотинка, но пак не ги правим. Не преставаме да си хвърляме боклуците през терасата, фасовете – където ни падне, при това неизгасени през колата например. Ама че щели да изгорят няколко хиляди декара гора или пък пшеница – голям праз! Продължаваме да храчим по улицата, продължаваме да се страхуваме от водата и да сме нечистоплътни. Продължаваме да се озъбваме почти на всеки, само защото ни е попитал в качеството ни продавач колко струва стоката или дали е прясна…

Каквито ни управниците, такъв и народът. И обратното…

И понеже сме патриоти само на маса, ще доживеем до достоен живот на куково лято…

Автор: Елена Емануилова

One thought on “Мачкай, плюй и владей!

  1. По -голям боклук никога не е стоял начело на България

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *