29/03/2024

Борисов: Не разбрахте правилно репликата ми за кучетата

Дай му на Борисов да реже ленти

Премиерът Бойко Борисов заяви, че репликата му за кучетата и българите не е разбрана правилно. Преди два дни в Созопол премиерът заяви, че неговите кучета са като българите – трябва да се държат здраво. Понеже вече няма какво да правят и дори, когато си говоря с някои хора или кучкари, те вървят по мене и се чудят какво да измислят глупост след това, коментира в Перник Борисов, предаде БНР.
Репликата беше казана от премиера в негов разговор с жена с куче. Още подробности с виедо – вижте тук.

Според Борисов, думите му не са били обидни: Аз нищо не съм казал. Аз не съм говорил на никаква тема с никой, за да ме цитира радио, телевизия или който и да било. Попитан откъде е дошла тази негова реплика, премиерът, цитиран от „Хоризонт“, отговори: „Ми, защото аз си говоря с хората. Ей сега примерно попът предложи на кметицата да ме направи почетен гражданин на Перник, защото толкова много неща съм направил за града.

Моля ви се, аз се срещам с хиляди хора на ден, с всеки си имам начин да си говоря. Ако сте чели интервютата ми, които съм давал за българското овчарско куче, че е много силно, смело, своенравно и трябва да се държи здраво, докато нейното куче на въпросната госпожа, лабрадор, беше като агне. Викам, виж какво кротко куче. Това сме си говорили с кучкарката, да не мога да си говоря с кучкарите“.

В Перник премиерът Бойко Борисов, председателят на парламента Цецка Цачева, министър Нона Караджова и кметът на Перник Росица Янакиева откриха нова канализационна мрежа в два от кварталите на града.

Десницата
По-рано днес СДС настоя премиерът Бойко Борисов да се извини заради изказването си.
Това изявление идва като поредната порция обиди към българската нация, каза на пресконференция след заседанието на Националния изпълнителен съвет (НИС) на СДС депутатът Ваньо Шарков, цитиран от БТА. Той припомни други подобни изказвания на управляващите като „лош материал“ (на премиера Борисов в Чикаго – б.р.) и „шибан народ“ (на ексминистъра Божидар Димитров – б.р.).

Възприемаме такива определения за крайно недопустими, те са признак на ниска култура, надменно поведение и самозабравяне, допълни народният представител от Синята коалиция.

Според сините премиерът може да се извини публично утре след заседанието на Министерския съвет. За нас е разбираемо, че „премиерът примира от удоволствие и желание да е обграден от такива, които доволно въртят опашки, защото са добре нахранени и щастливо скимтят“, но българските граждани са горди и достойни, независимо от това кой ги управлява, каза Шарков.

Черна духовитост и цинизъм е да се говори така, заяви вчера по повод репликата на премиера лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов.

Левицата
Министър-председателят Бойко Борисов дължи извинение на българите за това, че ги „оприличи“ на неговите кучета, които трябва да бъдат държани здраво. Такова мнение изрази лидерът на БСП Сергей Станишев на пресконференция след заседанието на Изпълнителното бюро на партията.
Няма европейска страна, в която при такива думи на министър-председателя, той да оцелее; самите граждани да търпят такова отношение, коментира Станишев.

Аз не очаквам от него извинение, защото това е отношението и това не е случайна реплика, не е инцидент, не е първа фраза, предполагам, че няма да бъде и последна, посочи Станишев.

Г-н Борисов, много унизително и обидно е да наричате българите кучета, но ако ги смятате за такива, да знаете, че ухапването от тях страшно боли, лечението е тежко и те изважда извън строя за дълго време. Гответе се през октомври за голяма болка, с продължителна реанимация на вас лично и на ГЕРБ. Това пък каза депутатът от БСП Корнелия Нинова, цитирана от „Фокус“.

„Хората трябва да бъдат мачкани, държани изкъсо и колкото по-зле живеят българите, толкова повече се затяга каишката, която държи министър-председателят. Всяка година, с всеки бюджет, с едно деление затяга каишката и хората вече едвам дишат, коментира Станишев.
dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *