25/04/2024

Меглена Кунева се хвърля в битката за президентството

Меглена Кунева

Кандидатурата на Меглена Кунева за кандидат-президент ще бъде официално обявена на 6 юни, обяви инициативният комитет за издигането й.

Обявяването ще се състои в рамките на среща с широката общественост в зала „Александър“ на столичния хотел „Радисън“ от 12 часа, пише в официалното съобщение. По време на нея Кунева ще представи мотивите си за включване в президентските избори, както и принципите и посланията на кампанията си.

В началото на май бившият еврокомисар Меглена Кунева обяви пред БНТ, че България има нужда от надпартиен президент. Тогава тя уточни, че би се явила на президентски избори само като такъв кандидат. Кунева обясни, че медиите са я вкарали в кандидатпрезидентската надпревара и че откакто името й се спряга като евентуален претендент, в публичното пространство са били пуснати много лъжи за нея.

Кунева беше предложена за поста от основни партийни организации на БСП в Перник и в столичния квартал „Дружба“. Лидерът на партията Сергей Станишев обаче коментира по този повод, че който и да иска да е кандидат за президент, издигнат или подкрепен от БСП, трябва да поеме ясни политически ангажименти и да участва кампанията на партията за местните избори.

dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *