29/03/2024

БББ или пътят нагоре към диктатурата, който винаги води надолу

Оставките на членовете на енергийния регулатор са наистина нещо уместно на фона на последните събития. Няма и грам съмнение, че при тази обстановка те не биха свършили нищо съществено на ползу роду.

Да не говорим за „калинката“ Юлияна Иванова – некомпетентна, измъкната от нищото и натоварена с отговорности, за които се видя, че хал хабер си няма.

Сваленото герберско правителство – то и затова бе изметено така безславно, наред с безбройните си други гафове и откровената простащина на премиера, демонстрирана пред света (за пореден срам на българите), допусна няколко фундаментални грешки. Той назначаваше калинка след калинка, като първият случай – с орезилилата себе си и България несъстояла се (да благодарим на Бога) еврокомисарка Румяна Желева показа недвусмислена ЗАВИСИМОСТ на БББ (Бойко Борисов – Буда) от някои тъмни сили в България.

Какво друго да си помисли човек, след като Борисов я лансираше императивно и инатливо дори, когато в Брюксел неприкрито й се присмиваха и когато в уважавани медии на Запад нарекоха българската кандидатка в заглавие „Гангстерска невеста”. Бойко обаче арогантно я натрапваше на ЕС до мига, в който нещата вече станаха нетърпими.

За калинката  от държавен фонд „Земеделие”, станала нарицателна – Калина Илиева, да не говорим. Още като я изтипосаха на този пост, през който минават милиарди , цяла България разбра, че тук нещо са сбъркали, само батя ти Бойко не разбра. И най-смешното е, че калинката Калина не беше изгонена поради опасната си за България непригодност, а защото излъга за бременността си – направи се на раково болна. И чак тогава се разчу чрез журналисти за фалшивата й германска диплома, и чак тогава БББ я изгони.

БББ беше абсолютно сигурен, че вторият му мандат е в кърпа вързан (така е, когато се смяташ за велик и непогрешим – типично за всеки диктатор). А след това се виждаше и президент на България. Той не стъпваше по земята от първия миг, в който застана начело на изпълнителната власт. Той беше кралят слънце. Той забрави кой му плаща заплатата. Той забрави, че в България има живи хора – колкото са останали тук. Той узурпира цялата власт и започна да се държи като диктатор, вярващ, че без него всичко ще загине.

Неговата арогантност стана модел за поведение на много кухи лейки в политиката. И най-вече на овластените  гербери надолу по веригата – наглост и самонадеяност излъчват много от тях и сега.

Нашият сайт го е казвал и друг път – апатични сме, търпеливи сме повече отколкото е поносимо за много други народи по света. Но когато ние, българите, се разгневим – светът за самозабравилите се наистина става тесен.

Това беше правителство на ченгета с високи пагони. Сега най-голямата опасност е да не „взривят” държавата и подмолно, след като вече го направиха официално – те знаят как се правят някои работи така, че да изглеждат случайни. Като навременната смърт на Мишо Бирата например, в която малцина повярваха…

Пътят нагоре към диктатурата (БББ сложи ръка на всички институции) винаги води надолу – доказва го цялата човешка история. Но БББ си въобрази, че това не се отнася за него.

Автор: Елена Емануилова

One thought on “БББ или пътят нагоре към диктатурата, който винаги води надолу

  1. „Пътят към ада е осеян с най-добри намерения!“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *