26/04/2024

ГЕРБ-ерите: Премиерът е отличник! Бойко Борисов: Да, отличник съм!

В така наречената анонимна анкета веднага извадиха от анонимност депутатката Христина Янчева - тя писала 5-ца на премиера

Премиерът Бойко Борисов постави оценка за работата си – „отличник“. Той направи това в отговор на въпрос пред журналисти в парламента. Попитан дали самооценката му не е малко нескромна, се съгласи да я коригира на 5.50.
Преди седмица Парламентарната група на ГЕРБ имаше за задача да оцени министрите от кабинета.

Оказа се, че при анонимната атестация министър-председателят е получил една единствена петица от депутат, съобщи БТА. След като тази информация беше разпространена, самият той обяви, че вече се знае кой е въпросният народен представител – Христина Янчева. Премиерът каза даже, че я е насърчил да оповести мнението си пред медиите.

Пред журналисти Янчева обясни, че това е най-високата оценка, която е поставила, защото в нейните очи премиерът все пак е отличникът на кабинета. Писала му петица обаче, защото смята, че трябва да осигури по-добра комуникация, както между министрите, така и между членовете на кабинета и депутатите от ГЕРБ.

„Не мисля, че премиерът е бил ядосан“, коментира Янчева информация в медиите, че Бойко Борисов е бил ядосан, когато е поставил въпроса, предаде Дарик радио.
„Това не е вярно. В парламентарната група той беше усмихнат, когато попита: „Признайте сега кой ми писа петица!“, но съвсем доброжелателно и може би и не очакваше някой да признае. А в интерес на истината аз не исках да кажа пред всички колеги, точно за да не се стигне дотук. Но сега го признах и той директно ме изкара пред вас да ви обясня защо. Да ви призная, той просто ме целуна и каза благодаря“, коментира Янчева.

Депутатката добави, че не е писала шестица на никого от министрите, защото смята, че и правителството, и депутатите могат повече. Когато разбрала, че е единственият народен избраник, който е писал петица на министър-председателя, е била тя, останала изненадана.

Междувременно Борисов коментира и други теми от политическия живот. Той каза, че намира за правилно вчерашното решение на Съвета на директорите на БЕХ да освободи изпълнителния директор на НЕК Красимир Първанов. Според него това е най-правилният ход при създадените междуличностни отношения между него и енергийния министър Трайчо Трайков.

По повод продажбата на „Кремиковци“ премиерът припомни, че Иван Костов е продал комбината за 1 долар. „А сега, въпреки че е фалирало, предприятието е купено за 316 млн. лева“, добави той.

Премиерът отново похвали регионалния министър Росен Плевнелиев за европейското финансиране за строежа на 7 магистрали у нас и 7 скоростни отсечки.
„След „Тракия“, „Марица“, „Люлин“ и „Струма“, единствената ни цел остана да успеем да вкараме в следващия бюджетен период на Европа „Хемус“, коментира Борисов.

Той обеща, че магистрала „Люлин“ ще бъде пусната в предвидения срок – 15-16 май. И отбеляза, че добрата инфраструктура е в услуга на туризма, освен това ще бъдат открити повече работни места и така ще се повишат доходите.

Борисов съобщи още, че смяната на председателя на комисията за отнемане на незаконно придобито имущество Стоян Кушлев се бави, защото желанието е да се намери такава фигура, която да бъде подкрепена от всички парламентарни групи.
Вчера се разбра, че той наистина е назначил на работа трима родинини на съпругата си.

Освен това се оказа, че докато е бил държавен служител, той е заемал длъжности в две сдружения, което е забранено по закон. Разбра се, че и чрез различни бонуси, той е получавал около 9000 лева на месец.

dir.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *