28/03/2024

Двеста души почистиха десет декара от „Натура“ край Пловдив

Около 200 души, сред които зам.-кметът по младежка политика и спорт Георги Титюков, се включиха в почистването на над 10 дка защитени зони от НАТУРА 2000 “Река Марица” (BG0000578) и Марица – Пловдив, в района на парк “Отдих и култура” край Гребната база в града.

Доброволците от Национална скаутска организация, Клуб “Вертикал”, АИСЕК Пловдив, „Зелени балкани”, People to people, “Протягам ти ръка”, неправителствени организации и граждани, които бяха разделени в четири групи, събраха над 250 чувала с автомобилни гуми, брони за коли, бутилки и други неорганични отпадъци.

Георги Титюков лично се включи в акциите по ваденето на над 10 автомобилни гуми от река Първенецка. „Трябва да се забрани движението на моторни превозни средства в защитените зони и вече обмисляме вариант, в който да поставим метални колчета или камера, които да не позволяват или възпрепятстват преминаването на автомобили в защитените зони”, обясни зам.-кметът.

„Въпреки че през октомври миналата година почиствахме този район, днес отново искаме да покажем на гражданите, че природата е богатство, което трябва да пазим. Искаме да научим гражданите и децата ни на отговорност и всички заедно да обединим усилията си и върнем чистия облик на прекрасната ни природа. Искрено се радваме, че днес повече хора са се заразили от добрия ни пример миналата година и огромният брой на гражданите тук и сега, е достатъчно красноречиво доказателство за това”, категорични са доброволците.

Екологичната акция се осъществи с любезната подкрепа на Община Пловдив, в лицето на г-н Георги Титюков – зам.-кмет “Младежка политика, спорт и Обществен ред и сигурност”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *