24/04/2024

Строго секретно: 12 руснаци загинали в космоса преди Гагарин! – видео

Предполага се, че Алексей Ледовской, Терентий Шиборин, Андрей Митков, Мария Громова – общо 12 души са загинали в края на петдесетте години по време на извършване на космически полети.

Излиза, че при първите пускове на ракети в космоса са били въвлечени огроен брой хора. Ние и сега не знаем много за космическата напревара през онези години, коментира сайтът Тайни. Всички, които са били на старта, са били обвързани с обет за мълчание в продължение на половин век. Тайната е запазена. В СССР са умеели да пазят къде-къде по-страшни тайни.

А сега пък повечето от участниците в първите космически полети вече не са между живите. Архивите, както и преди, са недостъпни.

Знаменитият пионер в ракетостроенето Герман Оберт е казвал, че разполага с данни за пилотируемо суборбитално изстрелване, извършено от полигона Капустин Яр в началото на 1958 година и завършило с гибелта на пилота.  Привържениците на версията за пропадналите комонавти говорят за съществуването в Съветския съюз на група летци от докосмическата епоха, които са изпитвали ракетна техника.

Тогава кой е бил първиат космонавт на планетата? Кой е бил първата жертва на космоса? Възможно ли е съществуването на такава велика мистификация в човешката история?

Така или иначе слуховете, че Юрий Гагарин не е първият комонавт на СССР, сега на Русия, се носят от десетилетия. Съществуват кадри, които показват как жена в скафандър отчаяно се моли на руски език за помощ, а малко след това летателният й апарат се взривява.

Слуовете за загинали космонавти, и то не един, се носят от десетилетия в далечна Средна Азия, където е комодрумът Байконур. Там селскостопански работници са виждали приземени в стептта  коссимечски капсули, а вътре в тях – мъртви лица на хора в скафандри…

One thought on “Строго секретно: 12 руснаци загинали в космоса преди Гагарин! – видео

  1. Руснаци:
    0.. Бондаренко – на земята, изгаря в барокамера с чиста кислородна атмосфера. 20.3.1961
    1. Комаров. 24 април 1967, Союз-1. Множество откази, фаталният е неразтварянето на основния парашут при преземяването.
    2.Доброволски, Пацаев, Болков 1971 Союз-11ю/Салют-13 – Разхерметизация в при разскаченето с ОС.
    Общо 5 загинали от около 200* летели в космоса.

    Американци:
    1. Аполо-1 Върджил Грисъм, Ед Уайт, Роджър Чафи – Изгарят на земята поради късо съединение в космическия кораб Аполо-1
    2.7 Човека на борда на СТС-53 Чалънджър. Причина -дефект довел до взрив на твърдогоривен ускорител
    3.Още 7 човека на борда на СТС-113 Колумбия. Причина изгаря при спускане от орбита поради нарушена термоизолация.
    Общо 17 загинали от около 800* човека летели в космоса

    *Реалния брой космонавти е значително по-малък, защото някои са летели повече от един път. Сред американците има дето са летели 5,6 та дори и 7 пъти !

    Това са официалните данни, а кой какво предполага или е сънувал или пък му се иска да е така…разполагал някой си с данни…ами да ги публикува.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *