20/04/2024

Опитаха да убият Ахмед Доган (видео)

Опит за убийство на Ахмед Доган на конференцията на ДПС в София е направен  преди броени минути – около 12.30 ч.

Мъж е опрял пистолет в главата на Доган, който успял да го изблъска, но двамата са паднали на пода.

Конференцията е прекъсната за половин час, съобщи Стандарт.

Лидерът на ДПС е изведен невредим от залата.

Мъжът с пистолет излезе на подиума докато лидерът на ДПС Ахмед Доган изнасяше доклада си пред Осмата конференция на ДПС, съобщи Фокус.

Нападателят беше повален на земята. Лидерът на ДПС Ахмед Доган беше изведен от залата. Извежден е и нападателят.

Ахмед Доган не е бил ранен при нападението. Това обяви заместник-председателят на ДПС Лютви Местан пред делегатите на осмата конференция на ДПС. Обявена бе почивка от 30 минути. Пистолетът на нападателя остана на мястото на подиума, където падна. Оръжието ще остане там до пристигането на компетентните органи, добавя 24 часа.

Охранителите на Ахмед Доган веднага наобиколиха нападателя му. Той е бил удрян с юмруци и ритници в главата, дори разсъблечен. Атентаторът беше грубо изведен от залата с блъскане и удари.

В почивката част от делегатите и гостите са излезли отвън по коридорите на НДК, има и такива, които са останали в залата. Журналистите се опитват да намерят повече информация, към момента няма яснота за самоличността на нападателя, не е ясно и как е успял да внесе пистолета в залата, въпреки охраната.

Един от делегатите каза пред журналисти, че случилото се е скандално и много неприятно. Той няма представа кой може да е извършил нападението над Ахмед Доган и се надява компетентните служби да установят кои са извършителите и подбудителите на този грозен терористичен акт. Той отказа да коментира повече. По думите му – подобно нещо се случва за първи път.

Упорито се коментира в мрежата версията, че това драматично събитие е постановка с цел сплотяване на раколебания електорат на ДПС за предстоящите парламентарни избори.

Според Дарик нападателят е бил въоръжен с газов пистолет.

4 thoughts on “Опитаха да убият Ахмед Доган (видео)

  1. Всички казват, че това е театър…

  2. Всъщност заглавието е абсолютна лъжа.

  3. takav teatar nikade ne sam vijdal tozi efendi ni izloji pred celia sviat iazak za Bulgaria ama nie sme si vinovni che dopusnahme tia turchilia tolkova blizo do nas

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *