25/04/2024

Запленен от 850-тонна скала мъж построява къщата си под нея (видео)

Бенито Ернандес казва, че хората го наричат ​​“пещерният човек“, защото е построил дома си насред пустинята на Северна Коахуила – Мексико, под 850-тонна скала.

„Бях на около осем години, когато за първи път бях тук и ми хареса. Един ден, когато стана голям, може би ще се оженя, ще имам семейство и ще дойда тук … Така си мислех и сбъднах мечтата си “, каза той.

Преди 60 години Бенито бил запленен от тази скална формация, която надвишава 15 метра докато работил на полето. Минали две десетилетия преди той да стане собственик на земята. С помощта на съпругата си превърнал скалата в свой дом.

– Виждате труда,  който ми костваше – да копая и копая, и копая под камъка. Страдах от всичко: от студ, жега … глад. Но после бях щастлив – работих за жена си и седемте си деца.  Най-голямата ми дъщеря е на 43 години и е израснала тук “, припомни той.

Тази необикновена постройка е близо до Сан Хосе де Лас Пиедрас, Коахуила, на 805 километра от границата с Тексас.

От Пиедрас Неграс трябва да изминете 400 километра път и тесни черни пътища. След това трябва да се поразходите навътре в пустинята и чак тогава се очертава скалистата структура, под която живее Бенито.


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *