29/03/2024

Нова бомба на Алексей: Борисов е участвал в покушението срещу мен!

Алексей Петров

Алексей Петров гръмна нова сензационна бомба: Имам съмнения, че премиерът Бойко Борисов е участвал в покушението срещу мен през 2002 година, каза той.
Алексей Петров хвърли тежкото си обвинение при влизане в съдебната зала, където Софийски апелативен съд трябва да реши окончателно каква ще бъде мярката му за неотклонение. Състав на СГС отмени домашния арест на Петров, заменяйки го с подписка.

Петров допълни, че няма данни, но има съмнения и допълни, че не насажда версии. Бившата барета заяви, че когато се съберат повече данни, той ще ги предостави на компетентните органи и на журналистите.

„През 2002 година щяхме да бъдем професионални конкуренти. През 2010 година сме политически опоненти. Целта е една и съща – да бъда отстранен. Само средствата са различни“, коментира отношенията си с премиера Борисов Алексей Петров.

На въпрос дали взривът в редакцията на вестник „Галерия“ има някаква връзка с него, Петров каза: „Да, терористичният акт има връзка с мен“. По думите му това е продължение на репресията срещу него, само че с други средства.

„Аз категорично смятам, че с изявлението си в първите часове след взрива премиерът Бойко Борисов се самозаподозря, както и се самозаписа“, убеден е Петров. Той подчерта, че министър-председателят няма право да насажда една или друга теза в обществото или да фабрикува версии.

По думите на бившия съветник на ДАНС премиерът се произнася като първа и последна инстанция. В часовете след взрива по думите на Алексей Петров Бойко Борисов е забравил, че е премиер и няма право да коментира версии. Бившата барета припомни, че има компетентни органи и никой не може да се произнася преди тях.

На въпрос как ще коментира версиите, че той е поръчал взрива пред „Галерия“ Алексей Петров отговори с въпрос „Каква сметка имам аз?“ и допълни, че тази бомба е била за сплашване на журналистите. „Вашите колеги, които имат връзка с властта, експлоатират тази теза“, изтъкна той.

Припомняме, покушението срещу Петров стана на 15 август 2002 г. Пред басейна „Спартак“ неизвестни откриха стрелба срещу бившата барета, докато той излизал от офиса си. Петров е прострелян в гърдите и крака.

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *