26/04/2024

Иван Костов: Двама министри и шефът на митниците – да се махат!

Иван Костов

Най-малко двама министри от това правителство, както и митничарският шеф трябва да си ходят. Тази своя категорична позиция защити Иван Костов. Изненадващо обаче на фонана на призивите от различни страни за оставка на финансовия министър Симеон Дянков, Костов застъпи мнението, че той не трябва да бъде отстраняван.

В противен случай България може да хлътне в политическа криза, предупреждава лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция. Според него в сегашното правителство има много неудачни, много лоши решения и поне двама министри трябва да си ходят, заяви лидерът на ДСБ пред Нова тв тази сутрин.

Пилее се много време, а политическият диалог се е изместил извън НС, където му е мястото, допълни той. По думите на бившия министър-председател социалният министър Тотю Младенов е този, който в момента катастрофира.

Друг неефективен министър, който трябва да си тръгне според Костов е този на
транспорта, информационните технологии и съобщенията Александър Цветков. Малко хора знаят името му и това не е случайно, защото той не върши никаква работа. Виждате, дерайлират влакове и в БДЖ – една от най-слабите структури, не се предприемат никакви действия за подобряване на ситуацията, заяви Костов.

Шефът на митниците също е за уволнение, подчерта Иван Костов. Кой е Ваньо Танов? Защото да ти изчезнат от складовете половин тон ценни метали, това означава, че няма никакъв контрол, изтъкна още той.

Безпощаден беше анализът на Костов и за управляващата партия. ГЕРБ според него вече няма право да се изживява като морален стожер в обществото, ако не излезе чиста от тази история с имотите на вътрешния министър Цветан Цветанов, завърши Иван Костов.

Той определи като смущаващи обясненията на Цветанов, че парите му са получени от консултации по европейско законодателство. Според него това обяснение прилича на това на лидера на ДПС Ахмед Доган. Вие виждате, че хората определят тази тема – за имотите на Цветанов, като основна за последните седмици.

Костов подчерта, че ходът със смяната на здравния министър Анна-Мария Борисова е бил ефективен, тъй като е отнел част от температурата на вота на недоверие.

Правителството на ГЕРБ застана отляво на Станишев с идеята за национализацията на пенсионните фондове, заяви още Костов. Според него това, което правителството се кани да направи с пенсионните фондове, ще го противопостави на Конституцията. Той смята, че национализацията на пенсионните фондове в България няма как да се осъществи при сега действащия основен закон.

Всичко е обърнато с краката нагоре, метафорично определи ситуацията с пенсионната реформа той. Къде са самоосигуряващите се лица, хората от селата, с малкия бизнес – тях никой не ги показва, а точно върху тях се изсипва всичко, обобщи позицията си по хаоса в държавата синият лидер.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *