27/04/2024

Студент представи на автосалона в Женева български спортен автомобил

Стоян Досев е второкурсник. Учи в Техническия университет – филиал Пловдив. Специалността му е „Транспортна техника и технологии“, а мечтата му – да участва в разработката и производството на съвременни автомобили. И още във втори курс направи първата си крачка към своите мечти.

Крачката му се оказа голяма, защото го отведе на тазгодишния автосалон в Женева, Швейцария. Там бъдещият инженер представяше спортния автомобил SIN R1.Доверие във възможностите му да представи супер автомобила, произвеждан в Русе, му гласува фирмата SIN Cars International , за която Стоян Досев работи отскоро.

„Моите състуденти още не знаят с какво се занимавам, ще ги запозная за първи път днес в Деня на специалността „Транспортна техника и технологии“ и ще им представя автомобилите SIN R1. Мисля, че ще се впечатлят от качествата на автомобила и от факта, че го сглобяваме у нас.

Този автомобил е поръчков и се изработва от 2 до 6 месеца. Конкурентното предимство на SIN R1 спрямо другите спортни автомобили е съотношението на цената към максималната скорост, ускорението и поведението на пътя. В края на втори курс започвам да разбирам ползата от познанията, които натрупвам. Сега очаквам с нетърпение да започнем да учим предмети с по-голяма практическа насоченост.“ – разказа Стоян Досев.

Пред своите състуденти и преподаватели второкурсникът представя спортния автомобил с впечатляващи цифри:
Базовият модел Sin R1 450 е с работен обем на двигателя 6.2 l и мощност 450к.с. Той ускорява от 0 до 100 км/ч за 3.9сек., като достига максимална скорост по-голяма от 300км/ч.

По-мощният Sin R1 650 е със същия обем на двигателя от 6.2 l, мощността му обаче е 650к.с. Той ускорява от 0 до 100 за 3.4сек., а максималната му скорост надвишава 350км/ч

Версия хибрид е с 550к.с. и електромотор с 120к.с. Ускорява до 100 км/ч за 3.5сек. И максимална скорост над 300kм/ч

Автомобилите са с изцяло карбоново купе, произведено в България. То прави автомобилите изключително леки. Двигателят е от Chevrolette Corvette 6.2l ,а скоростната кутия от Lamborghini Gallardo (ръчна скоростна кутия).

Автор: Михаил Ванчев

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *