28/04/2024

Бедна ми, бедна Българийо, кой те в таз мафиотска люлка люлее!

Гьонсурат – нахален, дебелокож човек, който не изпитва чувство на неудобство, притеснение или вина, в каквато и ситуация да се намира.

Така е обяснена тази разговорна дума в тълковния речник. За нашите управници, напълнили потребителската си кошница с луксозни евтини апартаменти това тълкувание е недостатъчно – трябва да се прибави и пладнешки крадци, на които не им трепва окото от никакви срамни разобличения.

Те са завладели българското правосъдие, превръщайки го в кривосъдие и знаят, че ще им се размине на принципа всяко чудо за три дни. За справка – вижте 6-те „законни“ (х-ха-ха-ха-) апартаменти на мастития „държавник“ и интелектуален титан Цветан Цветанов.

А ние, простолюдието, ще продължаваме да пъшкаме от битова престъпност. Но как да не се вихрят кримитата, като гледат светлия пример на онези отгоре – крадат като за световно – от магистрали, от саниране, от пенсии, от горива и нищо не им се случва. Как да не сме най-бедната страна в ЕС, след като търбусите на гьонсуратите са с неизчерпаема вместимост.

И е сигурно, че Цветанов, кумицата му, майка Цецка и Веждито съвсем не са единствените – стига да има кой да се разрови по-дълбоко в лайното. Вижте разследването на Свободна Европа ТУК

Ако бяха що-годе нормални хора досега да са си хвърлили оставките без някой да им намеква, че това е най-малкото, което е редно да направят при подобна ситуация. Нещо повече – да се се скрили в миша дупка като колегите си братя Галеви.

Но не, гьонсуратите имат желязна психика. И чадъри, чадъри – вижте бащицата им Бойко – той тепърва ще проверява за какво става дума. Защото и той си има железен аргумент – другите преди нас колко много са крали.

Превърнаха България в държава за лично ползване на мафията.

Бедна ми, бедна Българийо, кой те в таз мафиотска люлка люлее!

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *