19/03/2024

Удивителната антигравитационна стомна, на възраст 3000 години (снимки)

22 a345 6Известно е, че Индия е богата на различни древни артефакти и на мистицизъм, който обгръща страната. В древността хората масово били необразовани и поради тази причина различни майстори лесно са могли да ги заблуждават, демонстрирайки своите фокуси.

Дори и сега много такива факири събират около себе си тълпи, завладени от различни проявления на чудеса.

Един такъв фокусник всеки ден изнася своите представления в Индия, показвайки на зяпачите стомна – антигравитационно чудо. Находката наистина е на около три хиляди години, което още по-силно подгрява интереса на хората към този артефакт.

На външен вид тази стомна е съвсем обикновена, докато изведнъж не разбереш,
че нещо при нея не е съвсем така.Фокусникът показва на зритиелите, че стомната е твърда. На върха й има няколко неголеми отвора. На дъното също има отвори, през които трябва да се налива течността.

Индусът демонстративно преобръща стомната и налива в дъното й вода, после отново я преобръща в нормално положение, но водата от дъното не се излива. Той виртуозно преобръща стомната ту така, ту обратно, но водата си остава вътре. След което накланя съда към гърлото и по някакъв приказен начин водата се излива навън.

Изумената тълпа приписва на стомната магическа сила от предците, или пък се опитва да обясни видяното със съществуването на високи технологии в древността.

На практика обаче принципът на работата на тази стомна е доста прост. Вътре в нея е разположена коническа част с гърло. Когато водата минава през дъното и обратно не се излива тъй като се утаява по стените.

Когато стомната се преобръща, водата протича по стените към върха на съда. Но когато стомната се накланя към стената с гърлото, тогава водата спокойно се излива навън.

Въпреки това просто обяснение, тази антигравитационна стомна на 3000 години само показва колко избетателни са били древните индуси, след като предметите им са в състояние да изумяват и съвременния човек.

Источник: salik.biz

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *