20/04/2024

Сегашният хляб и дъвките са опасни за здравето ни

Добавката титаниев диоксид, която се слага в хляба и в дъвките, може да се окаже опасна за здравето, тъй като уврежда нашата имунна система и ни прави по-уязвими откъм инфекции, пише в.“Дейли мейл“.

Споменатият диоксид уврежда структурата на клетките в червата. По този начин опасните бактерии по-лесно проникват в тях.

Титаниевият диоксид се среща в много храни под обозначение Е171. При по-продължителния му прием могат да настъпят опасни здравни последствия, установиха учени от американския университет Бингхамптън.

Добавката влияе на способността на чревните клетки, наречени микровили, да абсорбират хранителните вещества, както и желязото, цинка и мастните киселини. Титаниевият диоксид пречи и на правилното разграждане на поетата храна. Той преминава през стените на червата и достига до други части на тялото.

Бележка на www.snaiper-bg.net: Все повече изследвания, както и горчив човешки опит, показват, че сегашният хляб е опасен за човешкото здраве. Хилядолетия наред жените, които са месили и пекли хляб в домашните фурни и през плет не са чували за титаниев диоксид, камо ли пък да са го използвали. И това съвсем не е единственият „подобрител“ на хляба. Например този упойващ аромат на пресен хляб в големите хипермаркети е …есенция.

Само след няколко месеца на пълен отказ от хляб и въобще на пшеничени продукти с глутен непоносимите болки в ръцете ми изчезнаха като дим. Подчертавам – без никакви лекарства, без никакви мехлеми. И не само това – деформираните ми и болезнено подути стави, започнаха постепенно да си възвръщат старата форма. При по-малко увредените възстановяването е 100 % !!! При силно увредените има още доста какво да се желае, но добрите промени и при тях са видими.

Ако ви е мил животът и здравето – прочетете тук подробности как се случи това с ръцете ми и по препоръката на кой дипломиран лекар стана това – ТУК.

Тук пък е мнението на американски кардиолог, че заради „обогатената“ с допълнителен протеин съвременна пшеница, а от там и на хляба, който ядем, насъщният се е превърнал в ИДЕАЛНА ХРОНИЧНА ОТРОВА. Това се е случило някъде през 70-те години на миналия век.

А пък тук едни лъчезарни и честни производители на истински хляб обясняват с какви още куп химически гадости, освен посочената по-горе, е пълен сегашният хляб.

Има твърдения – не без основание, че дъвките са по-отровни от цигарите – вижте ТУК.

(БТА)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *