04/02/2023

Астрофизик: Извънземни черпят енергия от звездата KIC 8462852

Наблюдаваната периодична промяна в светимостта на звездата KIC 8462852 може да е свързана с дейността на извънземни цивилизации. Такова обяснение дава астрофизикът Едуард Хендел от Фуртвангенския университет в Германия.

Според него извънземните събират от звездата енергия и тогава нейната светимост намалява.

Ученият допуска съществуването на устройство на околозвездна групировка, с помощта на което представители на извънземна цивилизация, ако тя съществува, се снабдяват с енергия от KIC 8462852. Той е създал и прост модел, описващ изменението на светимостта.

Звездата KIC 8462852 се намира на разстояние 1480 светлинни години от Земята в съзвездието Лебед. Радиусът й е около 1,5 пъти по-голям от този на Слънцето. Звездата е интересна заради това, както предполагат много астрономи, че в строга периодичност светимостта й се променя с 22 на сто.

Съществуват и други обяснение за това явление. Сред тях причина за това необичайно явление е наличието около светилото на кометен облак. За такъв ефект обаче са необходими в орбитата на звездата да има голямо количество такива обекти – около 650 хиляди.

Според друга хипотеза около звездата кръжи изкуствено съоръжение.

Нека си припомним снимките от преди няколко дни, на които сякаш НЛО чрез шланг изпомпваше енергия от нашето Слънце – вижте ТУК. Обяснението на учените обаче бе или, че става дума за магнитно торнадо, или за слънчев протуберанс.

(Visited 420 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *