25/04/2024

Изумителните кристални кули с изкуствен произход на Луната (видео)

Обекти с очевидно изкуствен произход са запечатани на фотографии върху повърхността на Луната. Това публикува ръководителят на международната организация „Мисия Марс“ Ричард Хоугланд през 1999 г. Според него въпросните снимки са получени и засекретени от НАСА и Пентагона в периода 60-80-те години на миналия век.

Любопитен факт е, че година след това негово сензационно изявление нито космическата агенция на САЩ, нито Пентагона са намерили за необходимо да опровергаят тези твърдения.

Кристалните кули

Един от най-забележителните аномални обекти на Луната, за които говори Хоугланд, е кратерът Укерт, разположен в района, наречен „Синус медиа“. Той се намира в центъра на видимото полукълбо на Луната и фактически е най-приближен към Земята.

Укерт може да бъде наречен кратер доста условно, тъй като кратерите по принцип са с кръгли очертания, получени при удари на астероиди или метеорити. Укерт има формата на равностранен триъгълник със страни около 25,7 км, а вътре представлява обърната пирамида. Качествените фотографии на този обект и досега са засекретени.

В непосредствена близост до кулата се намира изтеглен нагоре насип с височина 3 километра, който прилича на кула. Недалеч от него, вероятно представлявайки единно архитектурно цяло, се намира хълм, издигащ се на височина 11 километра. Такова високо образувание е рядкост дори за Луната и засега няма някакви разбираеми логични геоложки обяснения.

Поразителна е формата на този хълм. Той сякаш се състои от няколко кули и напомня на гигантски замък или град, заобиколен с крепостна стена с кули. Според Хоугланд компютърният анализ на фотографиите на обекта показал странна аномалия.

Най-осветени се оказали участъците, които не са външни на съоръжението, както е логично да бъде стига да са естествени планини, а тяхната вътрешност. Това говори, че обектите са направени от някакъв полупрозрачен кристален материал. Според изследователи този материал по своята структура прилича на стомана и по здравина не прилича на никой земен.

„Чуждата“ архитектура

Хоугланд не е първият, който изказва съмнения в необитаемостта на Луната.

Още през 1979 г. двама американски инженери – Вито Сакери и Лестър Хюз съобщават в пресата за загадъчни фотографии на Луната, които те видели в библиотеката на хюстънския комплекс на НАСА. На тях били заснети пирамиди, приличащи на египетските, някакви конструкции и тръбопроводи, потъващи в кратери.

През 80-те години известният американски учен Джордж Леонард, анализирайки снимки от Луната, предадени от сондата“ Рейнджър-7″ откри гигантски механизми, част от които според него, може да работят и досега. Тези установки напомнят на кръстосани земни червеи. Леонард ги нарича Х-роботи. Те са дълги от 1,5 до 4,5 км и са разположени вътре в кратери. Ученият изказва предположението, че това са устройства, чрез които се копае и отделя грунта от дълбоките слоеве на Луната за създаване на някакви помещения във вътрешността й.

За обширните кухини, които се намират под лунната повърхност отдавна има догадки. За това писа още през 1962 г. американският астрофизик Карл Сейгън. По-късно, по време на сканиране на лунната повърхност със специализирани прибори, действително са били открити такива кухини.

Както бе отбелязано естествената форма на кратерите от метеоритен произход е кръгла. Въпреки това на Луната доста кратери са шестоъгълни и осмоъгълни. Особено много с такава форма са върху невидимата страна на Луната. Там например има осмоъгълен кратер с диаметър 50 километра. Нито една теория или хипотеза засега не обяснява убедително образуването на такива кратери по естествен начин.

Често в тези кратери или върху планинските образувания стоят кули с височина 1,5 километра, хвърляйки дълги, ясно различими сенки. Около кратера Питагор са снимани странни зигзагообразни конструкции. В Морето на кризите се вижда обект, напомнящ акведукт.

Някои лунни образувания удивително приличат на изображения на букви от латиницата и кирилицата. Много често се срещат буквите А, Х, Р. На Луната също така са фиксирани доста прозрачни куполи, често във вид на полусфери. Но има и куполи с осмоъгълни и други геометрически правилни форми.

Оскъдните сведения и снимки с лошо качество“ изтекли“ от НАСА не дават пълна картина. Ако наистина на аномалните лунни фотографии са заснети изкуствени обекти, то тяхната архитектура силно се отличава от земната. А външният им вид, повредите от ерозия и удари на метеорити говорят, че са били изградени в дълбока древност. Съдейки по мигащите светлини, разнообразните сияния и неизвестните летателни апарати, които постоянно тропосват през лунното небе, някой все още ползва тези обекти.

Възможно е тези загадъчни обитатели на лунните кули да са оставили свои следи и на Земята заедно със следите от доисторическите гущери. Отпечатъците на „човешки стъпала“ и артефакти с изкуствен произход – намерени са вече доста такива, датирани са преди стотици милиони години, говорят, че представители на някакви космически цивилизации са посещавали Земята. И вероятно дълго са живели тук. Като най-близък до Земята космически обект, не е изключено тайнствените извънземни да са пристигали именно от Луната.

Със съкращение по чуждестранни медии


Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *