02/06/2023

„Вечер“: Откъде на Балканите торнада, черни скакалци, вулкани и наводнения?!

На региона ни в последните дни му се случиха огромен брой разоряващи природни катастрофи и много хора се чудят от какво са породени те, пише македонският всекидневник „Вечер“.

Страшните наводнения, които заляха Сърбия, преминаха в торнадо. Местните хора разказват, че е било толкова ужасно, че нямат думи да опишат силата му как е изтръгвало вековни дървета от корените. В същите региони, където се случили наводненията, преминал гигантски облак, дълъг три километра. От него падал град с големината на топки за тенис, който освен всичко останало, унищожил няколко електрически далекопровода и убил хиляди домашни животни.

Не стига това, ами в същите региони на Сърбия се появил непознат вид черни скакалци, които нападат и хора, и животни. Местните учени недоумявали какъв вид са огромните насекоми и откъде изобщо са дошли, не знаели дори с какво се хранят.

Пак през последните дни се появили и азиатски стършели, които са опасни и за хората при ухапване и могат да причинят смърт, а в Македония вулканът Дувало (Единственият активен вулкан на Балканския полуостров.) започнал да бълва дим.

Трудно е да се повярва, че всичко това е вследствие на обикновена случайност, пише македонският вестник и добавя, че и в Словения е имало страшни наводнения. Както обикновено става, България не е в обсега на вниманието им и случаите във Варна, Търново и прочее не се споменават.

http://vchas.net

(Visited 300 times, 1 visits today)

One thought on “„Вечер“: Откъде на Балканите торнада, черни скакалци, вулкани и наводнения?!

  1. От тази година, започват катаклизмите. Всяка цивилизация, изгрява и залязва, след своя апогей. На нашата апогея почти е дошъл.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *