19/01/2021

Зам.- министърът на МВР Иван Иванов – доказан мафиот

Министърът на вътрешните работи Цветлин Йовчев е поискал оставката на зам.-министър Иван Иванов, който  беше назначен на тази длъжност от премиера Пламен Орешарски. Премиерът е приел искането на министъра.

В сряда късно следобяд премиерът Пламен Орешарски обяви назначението петима зам.-министри, сред които бе името и на Иван Иванов (на снимката) .

„Оповестените от медиите данни за зам.-министър Иван Иванов не позволяват оставането му на работа в МВР. Затова незабавно поисках оставката му от поста“, заяви Цветлин Йовчев пред „Фокус“.

Малко по-късно стана ясно, че премиерът Пламен Орешарски се е съгласил с желанието на Йовчев и е уволнил Иван Иванов.

Йовчев каза, че кандидатура на Иванов не е негово предложение, а политическо назначение, предложено лично на него и на министър-председателя от парламентарната сила, която е излъчила Иванов като депутат в 42-ото Народно събрание – БСП.

„Аз самият се запознах с него едва днес”, уточни вътрешният министър Цветлин Йовчев.

Йовчев обясни по БНР, че Иванов му е бил представен като млад човек, знаещ езици.

Официалната справка

В официалната справка за Иван Иванов при назначаването му за зам.-министър на вътрешните работи пише, че той има магистратура по история от СУ „Св. Климент Охридски” и по право от ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”.
Завършил е Школата за политически мениджмънт във Фрайбург, Германия. В последните шест години е главен юрисконсулт на „Билдинг Строй Експрес” ЕООД. Преди това е ръководил офиса на „Воинтех” ЕООД в Шумен.

В друга справка

От 1995 г. Иван Валентинов Иванов е управител на клона на СИК в Шумен – (Секюрити иншурънс къмпани, клон Шумен) , пише „Капитал“ след проверка в информационната система ДАКСИ. С фирмата е бил свързан и баща му – бизнесменът Валентин Иванов – Шошо.
Именно тази информация предизвика мигновената реакция на Цветлин Йовчев.

Иван Иванов бе избран за депутат от Коалиция за България от 30 МИР Шумен на изборите на 12 май. Той е и лидер на шуменската структура на БСП. Преди да влезе в парламента бе общински съветник в местния парламент в Шумен.

http://dnes.dir.bg/news/ivan-ivanov-tzvetlin-yovchev-izbori-2013-14214289

(Visited 525 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *