04/07/2022

След Лондон емигранти вилнеят и в Стокхолм

От Лондон безредиците се прехвърлиха и в шведската столица Стокхолм, съобщават чужди медии.  Младежи от емигрантски семейства са устроили тази нощ безредици в предградието Хеселбю. Най-вероятно те са се вдъхновили от примера на погромаджиите в британската столица, където от събота не спират вълненията след убийството на чернокож 27-годишен мъж.Безпорядъкът е бил провокиран от младеж, който разбил билетна каса на метростанцията „Хеселбю“. След това младежи са започнали да громят градския площад. Те са хвърляли камъни срещу полицаите и полицейските коли, при това са носели камъните в чантите си.

Отговорен за работата с младежите в Хеселбю Йока Хамарстед е уверил, че четирима от младежите, нарушили реда, са били идентифицирани от записи с видеокамери и ще бъдат извикани на разпит.

Той е изключил вероятността лондонските младежи да са станали пример за местните подрастващи и е посочил, че това лято е било спокойно.

Хамарстед е изтъкнал, че с младежите ще бъдат проведени беседи и разговори, като ще им бъде обяснено, че са преминали границата и това е ненормално.

news.bg

(Visited 211 times, 1 visits today)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *