26/04/2024

В мрежата трескаво се организират протести срещу Пеевски и Орешарски

С днешния избор на Делян Пеевски за шеф на ДАНС лъсна голата истина. А именно – българската мутроолигархия е взела властта в ръцете си и арогантно (подобно на поведението на предишния премиер и доскорошната управляваща партия) сложи ръка на силовите ведомства. То май и преди все така е било, но сега дори не си правят труда да хвърлят димки в очите на хората.

Само им вижте дневния ред на новите управляващи! На дневния ред на народа ли бяха подчинени първите решения на парламента? От това, което вдигна стотици хиляди през февруари ли? От крещящите нужди на подивелия от бедност народ ли! От това че почти един милион човека се стягат догодина да напуснат България ли?

Вижте колко прозорлив бе анализът на Осман Октай, направен преди няколко дни пред Нова телевизия. Тогава водещият Сашо Диков неведнъж го нарече политическата Ванга заради безпогрешните му прогнози и способността му да чете между редовете на официалните политически събития. Той каза тогава, че тайните служби са взели реалната власт и вече управляват България – вижте подробности с ВИДЕО тук.

При това положение никак не е чудно, че в мрежата в момента бурно се организират протести срещу назначението на Пеевски и срещу премиера Орешарски.

В редица градове, сред които и Варна, тази вечер се организират протести срещу избора на Делян Пеевски за шеф на ДАНС. Минути, след като номинацията на депутата на ДПС беше гласувана в парламента, във Фейсбук бе създадено събитие с име „Не искам Пеевски за шеф на ДАНС“.

„Протестираме срещу назначаването на Д. Пеевски за шеф на ДАНС. Протестираме срещу олигархията, която не излиза от властта. Протестираме срещу олигархията, която поддържа всяка власт. Протестираме срещу олигархията, която унизи за пореден път гражданите, назначавайки си поредното удобно протеже. Този път, поднасяйки си цялата държава на тепсия”, са написали създателите на събитието.

Началният час на протестите е в 18:30 ч., като сборният пункт за Варна е пред сградата на Община Варна. Демонстрации се планират в София, Благоевград, Бургас, Димитровград, Казанлък, Ловеч, Перник, Плевен, Пловдив, Русе, Сливен и Стара Загора.

Снимката е от Дарик

3 thoughts on “В мрежата трескаво се организират протести срещу Пеевски и Орешарски

  1. Ами,продължавайте да слагате комунягите на власт с вота си…
    После се организирайте за протести…Протеста Е ефективен , когато е в урните,при избори! Всичко останало е бош лаф /рликазки на вятъра/!!!

  2. Поредният гаф с назначаването на Петър Киров, като се има предвид, че чичо му е следствен за злоупотреба с над 6 млн. лв като директор на военното разузнаване…е това ли е новият кадрови подход- браво!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *