27/04/2024

Прецакали Доган! Вместо 2 милиарда, взел 1,6 млн.!

С хонорарите, които получава от държавата, Сокола като нищо някой ден ще хвръкне на собствена летяща чиния

На Ахмед Доган му се полагали цели 980 милиона ЕВРО хонорар за консултантската му дейност по изграждането на четири язовира. А не взетите от него смешни 1,6 милиона ЛЕВА чисто, за които сега му се налага да отговаря пред съда.

Бомбастичната цифра хвърли на журналистите като неоглозган кокал неговият адвокат Румен Еленски. Сокола гордо не се яви в съда така както и гордо понася  глоби по 27 хиляди лева за отсъствие от работа в Народното събрание, за да си поддържа утвърдения вече стил в тази насока.

На предишното заседание на Върховния административен съд магистратите му поискаха дипломи и сертификати, които да показват, че наистина е експерт, който е в състояние да прави подобни консултации. Сега лъсна голата истина. А именно, че той е давал акъли за други важни и скъпо платени дейности – специализиран маркетинг и за това, как да се привличат инвеститори.

Сокола напоследък все по-рядко си отваря устата пред медиите. Но очевидно не може да си я затвори, когато ситуацията е предизборна. Можем само ръка да му целуваме по стар ориенталски обичай за откровението му през миналата година. „Аз съм инструмент на властта, който разпределя порциите на финансирането от държавата!”, каза той пред своя електорат.

Това вбеси и много апатични и не гласуващи с години избиратели, които си счупиха краката да тичат към урните, за да запушат устата на този самозабравил се политик с анти ДПС гласуване. И така извадиха Доган и четата му от прякото управление на държавата и поне засега той не разпределя порциите държавни пари.

Можем само да му бъдем благодарни на Сокола за това, че отвори очите и на заспалите. Доган пък може само да съжалява за това, че му измъкнаха под носа цели два милиарда лева, с които наистина можеше да си купи и летяща чиния, понеже както сам той е казал: искам да живея тук и сега! Не че не го искаме и ние това – да живеем тук и сега. Но България не е Кувейт, че всеки да получи по 1,6 милиона хонорар… И затова само по-заслужилите крадци се облажват…

Каквото и да си говорим, Доган по своему е честен – признава си, че докато е бил на власт, той е разпределял парите. Е, заделял е по нещичко и за себе си – човещинка е. Колко други обаче си мълчат като риби, а правят същото…

Невидими, но мощни войни, изкараха тази кирлотия с конфликта на интерес /галеното име на корупцията/ наяве.  Едно е сигурно обаче: Доган не е единственият, който по законоподобен начин дои държавата и пълни собственото си канче. Крадат се наистина милиарди всяка година.

Иначе казано: Гледайте Доган и си правете изводите колко още мастити крадци, облечени във власт, ни смучат кръвчицата…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *