26/04/2024

ДПС: Това е добре организиран опит за държавен преврат

„Това не са кирливи ризи, а един изключително добре организиран опит за държавен преврат, за насилствено завземане на властта чрез мащабно фалшифициране на изборните резултати.

Мисля ,че има основание да се разследва и дали не е налице и добре организирана престъпна група с участието на услужливата социология, даваща предимство на една партия, която няма как да има преднина от 16-20 процента.“

Такава оценка даде Лютви Местан (на снимката), лидер на ДПС, на акцията на прокуратурата и ДАНС в печатница в Костинброд, където бяха открити 350 000 бюлетини с неустановен засега статут.

В изказването си той предложи и промяна в начина за провеждане на гласуването в неделния ден.

ДСБ поискаха изборите да бъдат отложени до отпечатването на нови бюлетини. Те настояват главният прокурор да поиска от Конституционния съд да измести вота.

Ето пълният текст на съобщението, което разпространиха от ДСБ:

„След шока, който преживяхме сутринта след въоръженото нападение над семейството на Иван Костов имаме ново опасение. Откриването на 350 000 фалшиви бюлетини показва, че паралелното преброяване не е достатъчно за провеждане на честни избори, което ние се опитахме да организираме. Затова ДСБ настояват Главният прокурор да поиска от Конституционния съд да отложи провеждането на изборите до отпечатването на нови бюлетини.“

www.dnevnik.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *