26/04/2024

Митичният звяр – вампир Чупакабра нападна ловци – видео

Убит чупакабра

Страховито приключение се наложило да преживеят на 19 октомври 2011 година руски авджии. Зрелището не било за хора със слаби нерви, разказва човекът, предал в Аргументи и факти флашката с фотото и видеото, които свидетелстват за това събитие.

Когато едно такова чудовище връхлита върху ловците на задни лапи, издавайки ужасен рев, даже да си с оръжие в ръка, се чувстващ напълно беззащитен. За да се спасят ловците са били принудени да застрелят чупакабра, чак след което успели внимателно да разгледат страховития си трофей. Съществото било с огромни, почти човешки лапи с нокти, остра муцуна със зъби по-големи от тези на бялата акула. На това странно животно попаднали близо до село Рождественка в Беляевския район на Русия, съобщава www.aif.ru.

Феноменът чупакабра – в превод от испански език кози вампир, се появявя в средата на 1995 година в Пуерто Рико. Някакво странно същество тогава започнало да убива животните около град Канованаса, смучейки кръв от една или две малки рани. От тогава насам до ден днешен в Мексико, Чили, Перу, Никарагуа и на юг от САЩ намират трупове на домашни кози, крави и птици, на които изцяло е изсмукана кръвта. Според думите на пастирите животните са нападани от загадъчен звяр с височина 1-1,2 метра. Мнозина отбелязват, че предните му крайници са малки, а някои твърдят, че видели и крила.

Тялото на чупакабра напомня едновременно на влечугите и на кучетата. Главата му е продълговата, лапите са с ципи между пръстите, козината е мека или пък въобще отсъства такава.

В Русия сведения за тези полумитични същества, които смучат кръвта на животните, има в Оренбургска, Нижнегородска и Калининска област. В Оренбургска област тайнственият кръвопиец се появил в края на март 2005 г. недалеч от районния център Саракташ. Във фермата Саперка две семейства за една нощ били лишени от 32 пуйки. Труповете на птиците били напълно обезкръвени. Тогава чудовището почти месец държа в страх местното население, убивайки всяка нощ по 10-12 овце и кози.

Дълго време специалистите не можаха да определят по ухапванията и следите по ръбовете на раните вида на животното. Със сигурност нито куче, нито вълк не са в състояние да причинят това. В същата тази 2005 година през пролетта в село Воздвиженка, Оренбургска област, за няколко нощи загинали 30 овце и неизброимо количество кокошки. Всички животни на сутринта изглеждали еднакво: две отверстия в областта на шията и пълно отсъствие на кръв. Селяните изпаднали в паника и затази масова гибел на животните също обвинили чупакабра.

После от нощния вампир пострада и село Гавриловка, където бяха унищожени овце. Неизвестното чудовище вилняло също така в село Шишма. Там на нощ загивали по 3-4 овце или кози.

И последно преди дни, съществото, много приличащо на латиноамериканското чудовище чупакабра, отново се появи в околностите на Оренбург. Учените досега не са доказали недвусмислено неговото съществуване. Но нали и в така наречения Снежен човек доскоро учените не вярваха. А точно през този месец беше доказано съществуването му в в Кемеровска област. Може пък този път все пак ще се появи научно обяснение за чупакабра?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *