28/03/2024

Ядреният мач България-Русия: много на нищо в полза на енергийната мафия!

Ей този гьол с цена 800 милиона изтръгна божествен гняв от Бойко Борисов преди време. Не и сега обаче...

Няма съмнение – олигарсите спечелиха мача с много на нула в своя полза. АЕЦ „Белене” ще се строи. Въпреки многобройните експертни мнения, че нямаме нужда от тази мощност. Въпреки ужаса от „Фукушима”, въпреки беднотията на тази държава, която във всички европейски и световни класации има гарантирана първа позиция като най-бедната, като най-тъжната, с най-отчаяния народ.

А той, народът, преобладаващо, ама наистина с голямо мнозинство, не щеше и да чуе за АЕЦ Белене” далеч преди Фукушима”, камо ли сега… Ама кой и кога се е съобразявал с мнението на народа? Той беше против, направо бесен, срещу бомбардировките над Югославия, но това не попречи на тогавашното правителство на Иван Костов да пренебрегне народната позиция по тази вопиюща несправедливост на метри от България.

Нали никой не се съмнява какъв ще е резултатът за АЕЦ „Белене” през юни? Руските медии като наговорили се днес коментират, че подписаният от шефа на НЕК Красимир Първанов документ е победа на Русия в ядрения проект край Дунав. Тоест една предизвестена победа на олигарсите и на енергийната мафия.

Поради горните причини е сигурен изходът и от войната в Либия, зад която стои също енергийната мафия, макар да не е рускоезична. Победата ще е на страната на енергийните акули, загубата на либийците – с много срещу нищо от иначе справедливия им бунт срещу диктатора Кадафи…

Преди крайния резултат от ядрения мач България-Русия обаче какви зрелища ни поднесоха управляващите през последните дни! Министър Трайчо Трайков уволни шефа на НЕК Красимир Първанов. След няколко часа премиерът Борисов го възстанови…Потрес, върху още по-голям потрес в тази държава… Още подробности от скандала – вижте тук!

Да живее олигархията – и руската, и българската! Да живее енергийната мафия! Защото тяхно е царството земно! Тяхно е и царството небесно, защото всичко подсказва, че само представителите на тези касти и още две-три други могат да разчитат на светло бъдеще. Другите са статистите в масовкака на трагикомедията, наречена българска демокрация. Дори резилът и поредната погнуса на Европа от България не е в състояние да спре това енергийно цунами!

А политиците, които ни вкараха в тази мръсна геополитическа игра едва ли ще получат толкова големи лични компенсации в звонк от тази сделка, че да забравят по този безцеремонен начин националните интереси на държавата си, че да пренебрегват по този безпардонен начин народа си…

Много бързо забравят какви ги говореха – в това число и Бойко Борисов в началото на мандата си. Какъв божествен гняв го тресе нашият премиер, когато се оказа, че на площадката на АЕЦ „Белене” са похарчени 800 милиона лева, съдрани от кожата на бедния българин, само за един единствен гьол.

Сега сигурно пак го тресе…Но съвсем по други причини. И те нямат общо нито с макро интересите на България, нито с микро интересите на отчаяните българи…

Автор: Елена Емануилова

2 thoughts on “Ядреният мач България-Русия: много на нищо в полза на енергийната мафия!

  1. Говоренето,а още повече и писането за „ТАЗИ“ държава , като че ли тя не моята и ваша РОДИНА ми звучи като напевите на всички онези навлеци изотвън,дето МИНАВАТ И ЗАМИНАВАТ оттук ; кажат някоя псевдо-умност и ни гледат сеира! Много бързо-за съжаление- нашите псевдодържавници усвоиха този пренебрежителен стил и маниер на говорене , но още по-лошо е ,че и журналистите им подражават;точно те,които трябва да налагат почтителното , почти богоговейно отношение към България и народа и!
    А за политиците какво да говорим – те и без това са основно чужди поданици,граждане и с двойно , че и тройно гражданство! Те се чувстват като съветниците отвън , но с малко по-дълъг срок на командировката – един мандат /ако успеят да го изкарат/!
    Тук му е местото да се попитаме защо изобщо ги избираме?

  2. Държавата това са управниците -e те това е глупост! Държавата Е народът. Колкото за несъвпадането на двете понятия – географското и държавното – то е история. И тази история сега не подлежи на преразглеждане ; на коментар – може би! Не знам също така и българин да мрази държавата си! Това омерзение обикновено е плод на някакво вътрешно наше ЖЕЛАНИЕ държавата да Е отговорна за всички безобразия , която , за съжаление е допуснала. Отново – за кой ли път – ви призовавам да направим НАШАТА част от онова , което мислим,че някой ни дължи -в случая държавата!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *