20/04/2024

Манипулиран митинг вика „за“ Бойко Борисов (видео)

Над 150 души се събраха по обед  до сградата на парламента с искания премиерът Бойко Борисов да не подава оставка.

Сред участниците се забелязват служители от Столичната община, а също и председателят на комисията по околна среда в Столичния общински съвет Лорита Радева (на преден план на снимката, която е на Дневник), избрана от ГЕРБ, и шефове на дирекции.

Естественото и нормалното място е да съм тук, коментира за „Дневник“ Лорита Радева, която уточни, че е на протеста „като човек“. „Аз съм тук, защото работя в общинския съвет, защото одобрявам политиката на ГЕРБ“, допълни Радева след първоначалното объркване как да формулира причините за присъствието си. Тя призова всеки българин, който е видял положителната страна на управлението на ГЕРБ, да се присъдени към акцията в защита на премиера.

Съпругът й е заместник-министър на отбраната в оставка Валентин Радев.

Там беше и районният кмет на „Лозенец“ Любомир Дреков, който е и член на Националния изпълнителен съвет на младежката организация на ГЕРБ. „Дневник“ разговаря с него, докато обикаляше от групичка на групичка. Видял организираната във „Фейсбук“ акция в подрепа на кабинета и дошъл.

„Твърдо подкрепям правителството“, посочи той и побърза да уточни, че не агитира по време на демонстрацията. Отрече да е карал негови служители да идват пред парламента. „Ако някой е дошъл, то е без мое знание“, добави Дреков.

На митинга е и общинският съветник от ГЕРБ Ивелина Джартова.

Няколко пъти събралите се скандираха „Искаме Бойко!“. „Лоши са ни доходите, високи са ни сметките, но не мога да гласувам за Сергей, Костов, Мадам „Йес“ или турците“, каза Аглика Кадийска, която е сред привържениците на премиера.

Събралите се там се заканват, че ще стоят докато не бъде удовлетворено искането им Борисов да оттегли оставката си.

Бележка на www.snaipewr-bg.net: Мнозина не без основание заподозряха, че това е организиран, но не и спонтанен, пропаганден ход в стил гражданката „Пеловска“ от вчера. Прочетете внимателно текста и си отговорете на въпроса – прави ли са, или просто в тази сложа обстановка са само мнителни. И Пеловска, и днешният митинг силно напомнят на едни хватки, които се прилагаха масово по времето на Тодор Живков – по-старите поколения знаят добре за какво става дума.

В потвърждение на коментара ни, ето допълнение към горната информация, което се появи малко по-късно:

След като премиерът Борисов обяви оставката на кабинета си до държавните чиновници е изпратен SMS, научи news.bg.

Предлагаме ви го в оригинал, както е получен.

„Zdraveite! Molia vsi4ki, koito imat vazmojnost da otidat sega kam narodnoto sabranie v podkrepa na Borisov! Tova da se povtori I utre v 12H. Simpatizanti – sashto!“.

Припомняме, малко след обявената оставка на спонтанен протест пред НС се събраха 200-тина привърженици на управляващите, които искаха да накарат премиера да не подава оставка.

Текстът е обновен

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *