19/04/2024

Гьобелсов трик: Манипулирано посещение на „протестиращи“ при премиера?…

Постигнатото разбирателство между Бойко Борисов и т.нар. представител на протестиращите предизвика гневни и иронични коментари във форумите. Коя е Даниела Пеловска (на снимката), с която се договори премиерът?

Премиерът се срещна с граждани, които вчера му изпратили писмо с искания във връзка с протестите срещу високите цени на електроенергията.

Принципът на който са избрани: част от гражданите са автори на писмото, други са участвали в телевизионни предавания през последните дни и след това са били поканени в Министерския съвет. Последната такава покана беше отправена дори в ефира на bTV тази сутрин. След срещата едни се съгласяват да седнат до премиера в залата за пресконференции, а други отказват.

В изпратеното писмо имало 7 искания, каза самият Бойко Борисов пред медиите. Резултатът е 5:2. Правителството обеща поевтиняване на тока с 8%, обеща по-евтиният ток от АЕЦ „Козлодуй“ да отива изцяло за вътрешно потребление, отчете, че търсенето на отговорност вече е започнало, че посредници между НЕК и ЕРП няма и няма да има, че договорите ще бъдат разсекретени. Декларира, че няма да национализира и че не може да разтрогне договорите, заради предвидените огромни неустойки.

След това авторът на писмото Даниела Пеловска отчете:
„Но ми кажете при кое друго управление при внесено писмо вчера, в девет и трийсет, моят подпис стои, телефон, ние днес вече имаме решение“.

Без да е попитан от журналистите, премиерът Борисов обясни: „Искам само да кажа, че госпожите дойдоха при мен в 12:15 ч. и единственият предварителен разговор, който сме имали, е дали ще дойдат и ще искат да говорят, държа да го кажа“.

Скандалът:

Даниела Пеловска беше попитана от журналистите вярно ли е, че дъщеря й арх. Павлета Пеловска е назначена от ГЕРБ за зам.-кмет на столичния район „Изгрев“, а синът й – Васил Пеловски, след спечелен конкурс през 2010 г. е назначен като юрисконсулт в Столична община. Отговорът: „Позицията на един човек не е съизмерима с постовете на децата му“.

–––––––––––––––-

От форума:

Аз лично съм изпратил писмо до МС с подобни въпроси, само не толкова леко изказани преди месец….и досега никой не ме повика да ме кани на пресконференция, нито пък благоволи да ми отговори..а виж на г-жата..вчера в 9 и днес вече пресконференция…
българин
–––––––––––––––
Даниела Пеловска има политическа и бизнес биография. Тя е бивш изпълнителен директор на „Макаронена фабрика“ в Добрич, управител на „Добруджански Протеин“ и на „Хранителни Стоки“ ЕООД, Добрич, собственик и на хотел в Кранево.

Пеловска е сред създателите на СДС в Добрич, била е член на Националния съвет на синята партия. През 2005 г. напуска и оглавява кандидат-депутатската листа „Новото време“ в Добрич. През 2009 г.. Пеловска е част от екипа на ДПС.

Форумите и социалните мрежи се напълниха с гневни или иронични коментари по адрес на случката. Съмненията са за нагласена и зле прикрита постановка. Представители на протестиращите заявиха пред медиите, че това е подмяна и че се разграничават от действията на Пеловска. Някои от коментарите призовават за още по-големи протести, въпреки обявените от премиера мерки.

Въпросите:

– Има ли предварителна подготовка на срещата на премиера с т.нар. представители на протестиращите и бързо постигнатото съгласие между тях?
– Имат ли успешните кариери на децата на Пеловска в управлението на ГЕРБ връзка с позицията и действията й?
– Ако това няма нищо общо, кой от екипа на премиера не си е свършил работата и не е проверил с кого се среща Борисов?
– Ще успокои или ще разгневи този гаф протестиращите?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *