19/04/2024

Разплакаха България

Една много бедна жена преди около месец  похлопа на вратата на сестра ми – също с много скромен стандарт на живот. И с голямо неудобство и поиска ЕДИН ЛЕВ, защото детето й било болно, а нямала пари дори за един хляб. Сестра ми, знаейки, че това не е заем, а дарение, й даде пет лева и й каза да купи още нещо за детето си.

Жената взе банкнотата с много благодарности и в момента, в който зави зад къщата и изчезна от погледите се чу силен виеещ плач, който направо разкъсваше сърцето дори на онези, които не знаеха заради какво са тези горчиви сълзи.

Жената плачеше първо заради неочаквания за нея жест, но най-вече – оплакваше участта си…

Разплакахте цяла България, ненаситни алчни крадци мръсни! Повече от 23 години издевателствате и унижавате този народ! Затова в България живеят добре само няколко стотици хора – и разбира се, крадливите политици и престъпниците. Кога е било всеки ден едва ли не хора да се самоубиват и самозапалват заради бедност?

На нормалните, честните хора в тази страна животът им бе отказан.

Направо побеснявам, като им слушам коментарите сега по повод оставката на Борисов на онези, които са „лицето” – срамното лице на Родината ми. Те пак говорят само за сметките на енергомонополистите. Ами парното, ами водата, ами храната? Ами здравеопазването? Ами справедливостта, която все не дочакваме от правосъдието? Ами ежедневните башибозушки набези на крадци по домовете на хората, на които „пазителите” на реда въобще не обръщат никакво внимание? Те отново не слагат  благоденствието на този народ за свой приоритет на приоритетите. Защото тези протести са всъщност бунт срещу мизерията като цяло.

Вие, чиито лиги започнаха вече да капят, виждайки се във властта, осъзнайте веднъж завинаги: Никога няма да постигнете нищо голямо, ако народът тъне в мизерия и отчаяние. Никой проект, никоя магистрала, никой строеж не може да компенсира липсата на достоен живот на хората в тази страна.

Бойко Борисов твърдеше, че се съобразява с гласа на народа и че такъв премиер като него не е имало. Но той слушаше гласа на народа много избирателно. И никога не пожела да отвори ушите за плача на хора като онази жена. А те са толкова много, те са повечето жители на България.

Затова лидерът на ГЕРБ го сполетя тази съдба. Мераклиите за власт ги чака същото, защото тези, които се точат да са следващите управляващи, досега с нищо не са показали, че имат визия как да направят живота в тази страна достоен.

Автор: Елена Емануилова

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *