20/04/2024

Съпрузи хитроумно спасиха три малки мечета (видео)

Заради наивното си любопитство, но подмамени и от мириса на храна, три черни мечета пропълзели в контейнер за боклук край пътя в градчето Руидозо  (Ruidoso) в американския щат Ню Мексико.

Но заседнали вътре, тъй като контейнерът се оказал прекалено висок за тях.

Майка им била близко до тях и започнала силно да се безпокои след като мечетата й пропаднали в боклука, но не могла с нищо да им помогне. За щастие на животинките за тяхната беда научили местни жители, които предприели опит да извадят малките мечоци.

Самоотвержената Шърли Шенк (Shirley Schenk) и нейният мъж Том, станали герои, спасявайки животните. „Тези животни знаят как да отворят капака на контейнера за смет, разказва Шърли пред журналисти. Тяхната майка отдавна е известна в този район като любителка на ровенето из боклуците“.

Колко време мечетата са били в боклукчийския затвор е неизвестно, но според Шърли и нейният съпруг Том те чували теният плач през цялата нощ. За спасяването на животните съпрузите едва изчакали изгрева на слънцето, грабнали стълба и се отправили с автомобила си към контейнера.

Том подходил към него на заден ход, а на каросерията със стълба в пълна готовност стояла Шърли. Жената ловко вкарала стълбата през отворения капак на контейнера и Том бързо се отдалечил от мястото на произшествието – на метри от тях била голямата мецана.

Едва успели да се отдалечат и от гората изскочила майката на мечетата. Малките се изкатерили по стълбата, след което щастливото мечо семейство потънало в гората.

http://youtu.be/KfiZPXsQvrQ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *