26/04/2024

Апокалиптично нашествие на мухи прогони хората от домовете им

Еколози са шокирани от ситуацията в Приезерния район край Санкт Петрбург – Русия. Хората напускат своите домове, прогонени в буквалния смисъл на думата от…мухи. Също като в страховит филм на Хичкок, само че всичко се случва не на белия екран, а в действителност.

Жителите на този район отдавна са притиснати от мухите. В огромни количества те се заселват в таванските помещения, мазетата и кладенците. Причината, както изяснили еколлозите от обществената организация „Зелен патрул“, е ужасно миришещата отпадна вода от близкия завод.

На 28 юни защитниците на природата пристигнаха в Приезерния район след призива на измъчените виладжии. И били шокирани от видяното: мухите се търкаляли навсякъде буквално на пластове. Насекомите изпълвали дори кладенците с питейна вода. На крачка от домовете се намира камара с органични отпадъци.

Пострадал е и детският оздравителен лагер „Петроградец“, разположен в близост.

Ръковоидителката на Громовската селска община Людмила Иванова не успяла да реши проблема. Зловонната територия принадлежи на развъдника „Красноармейский“ и трябва да бъде изчистена от неговите шефове.

С апокалиптичното нашествие на мухите ще се заеме дезинфекционен център. Неговите служители ще разяснят на нещастните притежатели на вили как ефективно и без риск за здравето си да се преборят с насекомите, които разназят много заразни болести.

kp.ru

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *