19/04/2024

Млад българин се удави в Англия, спасявайки дете

32-годишен българин спаси 5-годишно момиче от удавяне, но намери смъртта си в морето край английското графство Западен Съсекс в събота, съобщи Би Би Си. Мъжът, обявен за герой във Великобритания се казва Пламен Петков и е бил жител на Сътън, графство Съри.

Трагедията се разиграла на плаж край град Чичестър. 32-годишният Пламен Петков се разхождал заедно с млада жена, когато видял, че момиченцето се дави.

Българинът се хвърлил в морето, хванал детето и и успял да го подаде на притекла се на помощ жена, която го извадила на брега. Самият той обаче попаднал на силни подводни течения и се удавил на метри от брега.

Спасителните екипи се опитвали в продължение на 40 минути да реанимират младия мъж, но усилията им били неуспешни.

Първоначално медиите във Великобритания съобщиха, че спасителят е българин, но самоличността му не бе обявена. По-късно информацията бе опровергана, но днес полицията в Съсекс официално обяви, че загиналият мъж е 32-годишният Пламен Петков.

Криминалистите съобщиха, че аутопсията, извършена в болницата „Свети Ричард“ в град Чичестър, е потвърдила, че причината за смъртта на българина е удавяне и разследването на случая се преустановява.

http://dnes.dir.bg/news/balgarin-velikobritania-udavjane-plamen-petkov-11247878

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *