26/04/2024

САЩ хвърлят чудовищна бомба срещу Иран

13 600-килограмовата бомба „Бункер Бъстър“, способна да пробие 65-метрова бетонна обвивка, преди да експлодира, ще бъде използвана от САЩ при евентуален сблъсък с Иран. Новината съобщи генералът от военновъздушните сили Хърбърт Карлайл.

Той поясни, че масивната бомба е част от арсенала на САЩ, който може да бъде използван за нанасяне на удари срещу държави като Иран, които имат укрепени ядрени съоръжения. Пентагонът е започнал да работи върху военни възможности, в случай че санкциите и дипломацията не успеят да попречат на Техеран за добиване на ядрено оръжие.

2 thoughts on “САЩ хвърлят чудовищна бомба срещу Иран

  1. Не закачайте Иран. Те са добронамерени, но при нападение ще се бранят. Турция може да създаде проблеми, американците да са нащрек.

  2. САЩ отново ще си тестват супероръжията върху мирно население и върху цяла една държава. Тази безкрайна агресия няма ли вече да спре. Съгласна съм с админ, но се чудя кой ще се наеме да съди щатите за всички зверства, които са причинили, освен тази предстояща поредна война.
    Единствено Русия може да им се опъне. В един момент, обаче
    ще се наложи да избираме с изтока или запада да бъдем. Честно казано предпочитам с руснаците, по-човечни са, по-състрадателни, били са гладни колкото и ние и няма дискриминацията, която запада ни прилага.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *