28/04/2024

Любомир Левчев представя романа си от спомени

Ванга и Людмила Живкова са част от персонажите, на които са посветени много страници в новия роман на Любомир Левчев – „Панихида за мъртвото време“. На 8 октомври, от 17 часа, в книжарница „Форум” в мол „Галерия Пловдив” /3-ия етаж, зад стената за катерене/ поетът ще представи в Града на тепетата автобиографичната си книга. Премиерата се осъществява със съдействието на екипа на най-големия търговско-развлекателен комплекс в Пловдив и строителна компания „Сиенит”.

„Роман от спомени – едно изпълнено обещание за отговори и разкрития”, така са нарекли издателите от „Ентусиаст” тази мемоарна проза, която идва 13 години след „Ти си следващият“ – първата подобна книга на Любомир Левчев. „Ако имам дни, ще трябва да отговоря на още някои въпроси в един бъдещ роман…“, пише през 1998 г. поетът.

Ето го и изпълненото обещание, съкровената изповед на писателя и човека Левчев. Немалко страници в „Панихида за мъртвото време“ са посветени на невероятната Ванга, на разбулването на митовете около Людмила Живкова, на писатели, художници, артисти и родни интелектуалци, такива, каквито не сме ги познавали, но Левчев ги е видял. И разбира се, на „срутването на системата. Великият взрив“. Авторът ни връща назад във времето, за да ни представи своя поглед към нелекото минало на превратности и премеждия, и справедливо отбелязва: „Животът е съгласен да го преживееш, но се дразни, когато решиш да го описваш“.

„Защо се ровя в сънищата си като клошар“, пита поетът към края на мемоарите си. Това, което той е извадил на показ, няма да ви остави безразлични. Един незабравен свят блести с магията на словото му.

Пловдивчани, заповядайте на премиерата на „Панихида за мъртвото време“ на 8 октомври, от 17 часа, в книжарница „Форум”, отправят покана домакините от мол „Галерия Пловдив”.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *