25/04/2024

Червените в Пловдив номинираха петима мераклии за кмет

Илия Баташки се стреми открито към Общината не от вчера

Социалистите от Пловдив  номинираха не един, не двама, а петима кандидати за кмет на града. Част от тях не за първи път са издигани за градоначалник, но като цяло нито един от петимата не се е борил за същинския вот, тъй като е отпадал от надпреварата още по време на вътрешно партийното пресяване на кандидатурите.

Номинирани за предстоящия мандат са Илия Баташки, Георги Йорданов, Кирчо Атанасов, Тодор Петков и Григор Станков. Първоначално те са били седем, но бизнесменът Георги Гергов и бившият зам.-кмет Ганчо Колаксъзов са си направили отвод.

Илия Баташки не веднъж е произвеждал новини, в това число – и скандални, с управленските си амбиции. В края на миналата година например той пожела да стане заместник-кмет в община Пловдив на мястото снъпартиеца си Александър Константинов. Дори изпрати императивно писмо на кмета Славчо Атанасов, че незабавно трябва да освободи Константинов, защото решението за отстраняването му е взето от партийната централа на червените в града. Това наистина много развесели публиката.

Кметът Атанасов обаче категорично отказа да се раздели с Константинов, който напоследък е един от малкото на висок пост в Общината, който се показа като компетентен и разбиращ от ресора си.

Интересна е кандидатурата и на Тодор Петков. Той беше кмет на Пловдив, когато през 1989 г. избухна така наречената демокрация и не можа да си довърши мандата по тази причина. А по време на тройната коалиция беше управител на област Пловдив.

Кирчо Атанасов пък е легендарният директор на Математическата гимназия и бивш образователен зам- министър при тройната коалиция.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *