22/02/2024

Двама души загинаха при катастрофа със самолет край Приморско

Самолет катастрофира при кацане на летище Приморско, съобщиха от Министерството на транспорта. По първоначална информация на борда е имало двама души – пилот и пътник, които са с българска националност. При удара машината се е запалила, а хората в нея са загинали. Катастрофиралият самолет е чешко производство и е от типа SR22 (снимка на БГНЕС).Със заповед на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията е сформирана комисия, която започва разследване на произшествието.

Самолетът е двуместен и е излетял около 11.30 ч. днес от Ихтиман. В Приморско изпълнил един демонстрационен полет в ранния следобед. Във фаталния втори полет 42-годишният пилот от Плевен е бил придружен от 24-годишен софиянец.

При кацането самолетът се срутва и пада, а малко след това избухва в пламъци.  Двамата мъже изгорели.

Разследването по случая е поето от Бургаска окръжна прокуратура, като мястото на инцидента бе посетено от прокурор Георги Кузманов. Комисия ще разследва инцидента и ще провери дали причината за катастрофата е грешка на пилота или пък причината е техническа повреда.

По-късно БНТ съобщи, че пилотът се казва Стойко Люцканов, бивш военен летец, който сега работел като инструктор. Малко преди катастрофата той е направил полет с приятелката на загиналия столичанин.

Текстът е обновен в 21,25 часа.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *