27/04/2024

Осъдиха безработен, изял костенурка от глад

59-годишен безработен мъж от Девня бе осъден за убийство на костенурка. Той я е изял от глад.

Подсъдимият Марин Маринов получи 8 месеца пробация от Варненския окръжен съд, след като постигна споразумение с прокуратурата.

На 25 май тази година безработният мъж отишъл в градината си в Девня, в която отглеждал домати, и видял там костенурка. Той решил, че може да се нахрани с нея и се похвалил на съседа си, който обаче веднага се обадил в полицията.

Докато униформените пристигнат, животно вече било убито. Пред разследващите Маринов обяснил, че го е изял от глад.

Костенурката е от вида Testuroibera – „шипобедрена сухоземна костенурка“, който е  защитен от Закона за биологичното разнообразие.

Член 278 от Наказателния кодекс посочва, че който унищожи екземпляр от европейски или световно защитени диви гръбначни животни или екземпляр от вид, защитен от закона, се наказва с лишаване от свобода до 5 години, както и с глоба от 5000 до 20 000 лева.

Бел. на www.snaiper-bg.net: Българското правосъдие отново удиви света с чувството си за справедливост. За нула време осъди гладен човек, изял костенурка.

Само да не ни разберете погрешно – нашият сайт защитава по убеждение и с постоянство животните – и тези, влезли в червените книги, и тези извън , и въобще – защитава природата като цяло, която съсипваме така, както предците ни не са успели да го направят в продължение на хиляди години.

В България всички имат права – престъпниците, мафиотите, крадците, кухите политици, които ни налагат интересчийски закони. За гладните и ограбените и постоянно ограбваните няма закрила, няма справедливост.

Време е българинът най-сетне да влезе в Червената книга за защитени видове и дано някой най-сетне освен за кокошките и костинурките, да започне да защитава и обикновените хора.

http://dnes.dir.bg

One thought on “Осъдиха безработен, изял костенурка от глад

  1. Човекът бил гладен затова и посегнал на костенурката,а съседът му като е толкова хуманен да беше го нахранил,за да не посяга гладния на животинката.Но по лесно е да съдим хората за грешките им отколкото да им помогнем да не ги допускат.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *