29/03/2024

Еликсирът на младостта – той е пред очите ни!

„Ако бащата на болестта е неизвестна, то майката на болестта е неправилното хранене”, цитира старата поговорка Вадим Раскостов. Той е пенсионер от 30 години насам и твърди, че вече три десетилетия не е влизал в аптека. Работи над собствена концепция на  енерго-информационната медицина. Може да се каже, че той търси елексира на младостта, съобщава Аргументи и факти. Пред изданието Раскостов споделя някои от своите методики и изводи.Диапазонът на човешките възможности (работоспособност, сексуална активност и външен вид) са свързани с енергийния потенциал. През годините той е непостоянен и като се започне от 25-30 години нататък неотклонно се снижава. Смята се че 50 години  – това е младостта на старостта. А аз твърдя, че истинският живот започва на 50 години, може даже да се говори за реална продължителност на живота до 120, 180 години, сензационно твърди Вадим Раскостов.

Според него енергията се явява като краен продукт на обмяната на веществата. Самият обмен има няколко етапа: приемане на хранителните вещества чрез храненето и дишането, храносмилане и усвояване на кислорода, в резултат на които се насищат клетките на организма, клетъчен метаболизъм. В телата ни има милиарди клетки и можете да си представите какво огромно количество необходима за живота енергия се преработва при обмена на веществата. За здравето, за възстановяването на органите и системите в нашите тела е необходимо да се комбинират три взаимосвързани процеса – хранене, храносмилане и дишане.

Германският биохимик Ото Варбург, лауреат на Нобелова награда, твърдял, че основната причина за възникването на рака е недостатъчното количество кислород в клетките. Ето ви един прост тест: вземете секундомер и след вдишването задръжте дъха си. Ако без вдишване издържите 20-30 секунди, то вие имате слаба дихателна система. Такива хора страдат от имонодефицит, склонни са към чести простудни, възпалителни и инфекциозни заболявания. Ако сте в състояние да задържате въздуха в дробовете си 1,5-2 минути, вие сте среден тип. Но и слабите и средните дихателни способности могат значително да се увеличат при ситемни занимания със специални упражнения.

Ето и най-простото упражнение: Отпуснете мускулите на лицето, плещите и шията и около гръбнака. Време за отпускане  2 до 5 минути. След това изпълнете белите си дробове около 70-80 на сто от обема им. Концентрирайте се върху вдишването и задръжте въздуха. Прехвърлете вниманието си към гърдите. Спокойно и бавно в продължение на 10-20 секунди – издишайте.

Повтаряйте това упражнение 5-10 минути. Неговата цел е предпазване от простудни заболявания, болестите на дихателните органи, повишаване на имунитета.

Що се отнася до храната, аз съм изготвил таблица на съвместимостта на продуктите. Основният принцип в нея почива на факта, че едни продукти при храносмилането изискват алкална среда – това са най-вече храните от растителен произход, а други – кисела среда ( това са най-вече животинските продукти). Но всички още от училище знаем, че когато се смеси киселина с основа, те взаимно се унищожават.

Точно това се получава в нашите стомаси. Ето защо като начало е необходимо да избягваме такива съчетания като въглехидрати с кисели плодове, плодове с кисели краставички, защото подобна комбинация провокира гнилостни процеси.

Но работата за повишаване нивото на енергия не се свежда само до храненето и дишането, казва още Вадим Раскостов. Има редица други интересни методики, прилагането на които позволява на организма да създаде мощен психоенергетичен  потенциал и точно това е уникалният елексир на младостта.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *